Fjärde graviditeten

Magen vecka 16 – bebis nr 3, vår ”korv”

Idag går jag egentligen in i vecka 17 men eftersom jag aldrig hann lägga upp magbilden som jag tog igår så kommer den här. Nu går magen ända upp till brösten, det är enorm skillnad mot när jag var gravid med Lucas och Isadora… (spana in instastory för att se skillnaden!) eller kolla in dom gamla inläggen via länkarna.

Jag är väldigt nyfiken på vad barnmorskan kommer säga om symfusmåttet på livmodern när vi ska dit om 4 veckor, för redan nu är magen stor och hård som en riktig gravidmage??Undra om denna bebis blir större tro? Det sägs ju att man får större och större bebisar ju fler barn man får. Stämde det på er? Har ni fått större och större bebisar? 

5 Comments

  • Gittan

    Första 3625 gram 52 cm flicka bf +10
    Andra 4075 gram 52 cm pojke bf +15
    Tredje har fortfarande inte tittat ut idag bf + 12 så antar denne kommer vara större. Dock har mitt sf-mått vart minst med andra även om han va större.

  • Sofia

    Ja, det där med att magen blir större för varje graviditet stämde på mig! Fick mitt tredje barn 2019 och då låg jag rejält över kurvan med sf-måttet hela tiden. Övriga två har det legat med god marginal under medel. Barnmorskan trodde på en stor bebis och gissade på runt 4 kg om jag gick tiden ut. Så döm om min förvåning när detta barn var minst (vägde 3,5 kg och båda storasyskonen har vägts in på 3,6 kg) och då gick jag dessutom en hel vecka över tiden!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.