höstlovet i Göteborg
Att göra i Göteborg

19 saker att göra med barn under höstlovet i Göteborg 2022

Nu är det bara två veckor kvar till höstlovet i Göteborg och det är dags att sondera terrängen på alla kul aktiviteter att göra i Göteborg detta året! Här kommer listan med 19 saker att göra med barn under höstlovet i Göteborg 2022!

1. Liseberg – Det här får ni inte missa! Halloween på Liseberg är till och med bättre än Liseberg på sommarn om du frågar mig! Om du gillar läskigt så se till att gå hit en gång utan barn också 🙂 När barnen är med så hänger ni på Kaninlandet och på kvällen är det dags för den barnförbjudna delen där zombies och läskiga clowner vandrar runt mitt bland besökarna! Årets läskiga nyheter är spökhuset 7, Demonernas skugga och Bio skräck!

höstlovet i Göteborg

2. Universeum Universeum har också ett Halloween-koncept som vi besöker varje år! Då smyckas hela vetenskapscentrumet ut med spindlar, spindelväv, pumpor och skelett och man kan vara med och skapa slemmigt slajm, titta på en fakirs magiska show, experimentshow, tillverka sin egen fladdermus och mycket mer!

3. Experimentera med färg och form med Designklubben GRATIS – Testa på olika sorters design, ta en fika och häng med våra unga designambassadörer. Den här aktiviteten passar barn mellan 8-15 år!

4. Ficklampsvisning på Göteborgs Konstmuseum GRATIS – Besök Göteborgs Konstmuseum när det är släckt och stängt och gå på kuslig ficklampsvisning! Spökar det? Följde det där porträttet precis dig med ögonen? Hua! Här kan man även vara med på en workshop och skapa med skuggor!

5. Höstlov i Jubileumsparken GRATIS – Jubileumsparken bjuder ofta på ett gediget höstlovsprogram, men årets program är inte släppt ännu. Jag lovar att uppdatera så fort jag vet mer! Tidigare år har man kunnat testa sportfiske, seglarskola och göra experiment med Maritiman i uteklassrummet. Passa även på att leka på den nya lekplats med en rutschkana där man kommer ut ur munnen på ett spöke! Det går också jättebra att ta ett dopp i utomhuspoolen om man gillar kallbad 🙂 Läs mer om när vi var där förra höstlovet HÄR!

img_2691
img_2690

6. Aeroseum – Under höstlovet i Göteborg dukar Aeroseum upp med en massa olika aktiviteter under jord. Häng med på spökjakt, delta i skaparverkstaden, bygg och lek med radiostyrda bilar och mycket mer! Ni kan också prova flera av Aeroseums stående aktiviteter som flygsimulatorn eller delta i trekampen och testa stövelkastning, golf och curling! Kolla in när vi var på Aeroseum förra året HÄR och HÄR!

7. Halloweenklättring på höghöjdsbana med Upzone – Klättra i ny miljö med läskiga inslag! Vågar du? Det här är nog något för mig och Lucas som älskar läskiga saker!

Foto: Upzone

8. Alfons Åbergs kulturhus Ett Halloween-pyntat Alfonshus med små spindlar, spöken och fladdermöss bjuder på disco, högläsning, teater, kreativ verkstad och filmvisning detta höstlovet.

På ett svart bord finns en orange pumpa, ett ljus och ett litet spöke. Alfons Åberg sitter på en stol intill bordet. Bakom Alfons ser man massor av höstlöv.

Foto: Lisa Ödman Alfons Åbergs kulturhus

9. Tjolöholms lekby GRATIS – Numera är det gratis inträde att leka i lekbyn. Besök och lek i en återskapad historisk miljö inspirerad av Tjolöholms historia. En bra inomhusaktivitet vid dåligt väder! Under höstlovet kan man också gå på dramatiserad barnvisning i slottet! Sååå häftigt!

Foto: Tjolöholm

10. Slottsskogen / Plikta GRATIS – Passa på att besöka Göteborgs vackra park, Slottsskogen. Här bjuds det på tipspromenad, halloweenpyssel, kvastbana och andra roliga aktiviteter utomhus. I den röda byggnaden vid lekplatsen kommer det även finnas aktiviteter för dom större barnen, t.ex. kommer dom kunna göra sina egna reflexer och gå en reflexjakt i parken med ficklampa, lyssna på spökhistorier och skriva en egen spökhistoria, karva pumpor och skapa en ansiktsmask och gå spöklabyrinten – riktar sig till 9-14 år.

11. Världskulturmuséet – Under höstlovet kommer man kunna skapa skelett, lyktor, masker, mexikanska sockeskallar, pappersblommor och så blir det pinjataworkshop och filmen COCO visas. Här kommer ni också kunna se utställningen ¡Viva México! som riktar sig till flera generationer och erbjuder barnen ett speciellt spår att följa – genom tassavtrycken från den mytomspunna nakenhunden Xolo. 

12. Maritiman – Det flytande muséet Maritiman har spiontema under höstlovet. Här kan ni lära er morsekod och tillverka er egna kikare i spionverkstan!

höstlovet i göteborg

Foto: Maritiman

13. VÄRLDENS LÄNGSTA SPÖKPARAD – Lördagen 5 november blir det spökparad genom Göteborg, från Kungstorget klockan 14:00 till Esperantoplatsen. Med hjälp av så många frivilliga deltagare som möjligt, är målet att, tillsammans med spökena och ungdomsorkestern Göta Lejon, slå sig in på Guinness World Records med ”världens längsta spökparad”! Kravet för att vara med är att man är utklädd till spöke 🙂 Om man vill ha hjälp med smink så kostar liten spöksminkning 30 kr, stor 50 kr. Aktiviteten är för både barn och vuxna.

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

14. Positivparken GRATIS – Under höstlovet blir det bl.a. pokémonjakt, halloweenbingo, tipspromenad, utomhusbio och mycket mer!

15. Höstlov på O’Learys på Järntorget – Bowla, spela airhockey, sjung karaoke och mycket mer! Dessutom äter alla barn gratis! Något extra utlovas till alla utklädda barn!

16. Åk skidor i Skidome – Under höstlovet har Skidome ett paket med övernattning, 2-rättersmiddag, hotellfrukost och skidåkning och ett annat paket med hotellfrukost och skidåkning, välj vad som passar er bäst!

17. Testa simma som en sjöjungfru GRATIS – På Frölundabadet kan man testa att simma som en sjöjungfru helt gratis! Jag vet nån som hade älskat detta!

18. Naturhistoriska muséet GRATIS – Under höstlovet kommer det bli ficklampsvisning, skaparverkstad, tipspromenad, man kan kolla på småkryp under lupp och hämta ut ett upptäckshäfte med tre korta uppdrag!

19. Spökbåten Paddan! GRATIS – Vid tre tillfällen under höstlovet så förvandlas paddan till en spökbåt! Då kan man inte åka med båten, men man kan se spökena på båten och uppleva ett dramatiskt utagerande, som förstärks av teatrala effekter med musik, rökmaskin och ljussättning. 

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Hoppas att ni får ett fantastiskt lov och att ni har nytta av listan med aktiviteter att göra under höstlovet i Göteborg 🙂 Dela gärna på era sociala medier och tipsa nära och kära! Och tipsa mig om jag glömt någon rolig aktivitet!


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.