Att göra i Göteborg

Kul utflykt i Göteborg – Aeroseum!

I tisdags gjorde jag och barnen en utflykt tillsammans med en annan mamma i Lucas klass till ett ställe som vi aldrig varit på förut – Aeroseum! Det är en gammal militär bergshangar som är belägen helt under jord och som nu omvandlats till ett flygplansmuseum. SÅ HÄFTIGT! Det här är verkligen en utflykt som passar både stora och små!

Här fanns det massor med flygplan och helikoptrar som man fick provsitta eller kika in genom fönstret för att det satt gubbarna inuti. Det fanns också en hel avdelning där barnen fick leka fritt 🙂 Jag tog lite bilder på barnen, men inte så mycket på utställningen inser jag så här i efterhand. Men jag vill ändå gå tillbaka nån dag för innan vi gick hem upptäckte jag ytterligare en avdelning som jag gärna vill se mer av. Den handlade om när kriget kommer, krigsspioner m.m. Det var ett litet sovrum där man skulle leta efter spionkameror – så coolt! Jag bara måste gå tillbaka för att se om jag hittar dom där spionkamerorna!

När vi satt och fikade (för ja, det finns ett café!) så kom en av eldsjälarna som jobbade där fram och pratade med oss. Innan han gick så erbjöd han sig att rädda livet på barnen i räddningskorgen borta vid livbåtarna och det tackade vi inte nej till!

Innan han hissade upp båten så fick han barnen att lova att dom skulle vara snälla, hjälpa till med disken och städa sina rum innan dom gick och la sig, för annars skulle han skvallra för sin kompis Tomten 🙂 Barnen såg mycket allvarliga ut och lovade med detsamma att dom skulle sköta sig.

Victor är fortfarande pappaledig så när jag skulle på utflykt ville Victor att jag skulle lämna William med honom. Det kändes extremt ovant för mig! Jag har aldrig lämnat bort Lucas eller Isadora till deras pappa så länge eller så ofta när dom var så små. Det gick hur bra som helst, men för säkerhets skull så fick Victor köra mig och barnen dit så att jag kunde amma precis innan och så att han snabbt kunde komma till oss om det blev panik (vi har inte provat att mata med flaska än). Vi var borta 2 timmar och 45 minuter men William klarade sig faktiskt hela vägen hem så det verkar som jag kan vara borta 3 timmar utan problem 🙂 Men det var lite läskigt för nere i hangaren fanns det ingen täckning så jag hade verkligen ingen aning om William var hungrig eller inte! Haha!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.