restauranger i Göteborg
Att göra i Göteborg

12 tips på mysiga restauranger i Göteborg

Det är många som har frågat oss om tips på bra restauranger i Göteborg och nu äntligen har vi kommit till skott och skrivit en lista på 12 mysiga restauranger i Göteborg som är perfekta för att gå på dejt!

Victor har tagit med mig på dom flesta av dessa restauranger, han är verkligen en riktig romantiker! Det ena stället har varit mer imponerande än det andra. Jag visste inte ens att det fanns så många guldkorn till restauranger innan jag träffade honom. Här kommer vår lista på de 12 bästa mysigaste restaurangerna i Göteborg:

1. Toso
Fantastisk asiatisk restaurang på Götaplatsen med mat i absolut världsklass! Toso har en spännande inredning som får en att glömma bort att man fortfarande är kvar i Göteborg. Missa inte heller de fantastiska drinkarna i baren, där det dessutom bjuds på nattklubbskänsla fram emot midnatt. Boka i god tid!

Ps. Ni kanske kommer ihåg från vårt besök i Fredrikshamn att vi jämförde den fantastiska maten på Karma Sushi med Toso HÄR?

restauranger i Göteborg

2. Atelier
Hotel Pigalles restaurang på vindsvåningen i huset vid Brunnsparken. Inrett i charmig stil precis som resten av hotellet. Här satt vi i timmar och sippade på goda drinkar och bubbel, mätta och belåtna efter en god trerättersmeny!

restauranger i Göteborg

3. Bon
Fransk bistro vid Götaplatsen med lite mindre men naggande god meny som dessutom ofta uppdateras. Personal som får en att känna sig lika hemma som en stammis på kvarterskrog i Paris. Plus i kanten för gott bubbel! Här hade vi vår andra dejt.

Ps. Om det är ont om plats, så är Levantine en kortare promenad bort en värdig ersättare!

4. Totale
Gudomlig vedugnsbakad pizza en tvärgata från Avenyn som smälter i munnen, plus perfektion i köket även på resten av menyn. Det vattnas i munnen bara vi tänker på det. Stående pizzasöndag varje vecka med specialkomponerad meny!

restauranger i Göteborg

5. Björns Bar
En trappa ner i Vasastan finns denna avslappnade vinbar som är paradiset för oss charkis-älskare. Serverar små och stora chark- och ostbrickor och har givetvis en gedigen vinsamling. Tar inte bordsbokningar!

6. Nonna
Mysig italiensk restaurang med hemma-hos-känsla på Kungshöjd. Här hade vi vår första date, och satte standarden för våra många och långa romantiska kvällar!

7. Teaterkällaren
I de mysiga källarvalven under Stora Teatern njuter man av franskinspirerad mat med spännande vegetariska inslag och uppfinningsrika cocktails. Vi saknade dock plockmaten från tidigare besök!

restauranger i Göteborg

8. Enoteca Maglia
En liten bit av Italien i Majorna, med genuin italiensk mat och ständigt uppdaterad meny i ljusa och härliga lokaler. Perfekt för lyxig egentid!

9. Bellora
Ytterligare ett ställe för oss som inte kan leva utan charkis och bubbel, dessutom mitt på Avenyn! Ännu lite bättre på sommaren med stor, luftig och grön uteservering.

10. Champagnebaren
Litet krypin på en innergård ett stenkast från Domkyrkan som, precis som namnet utlovar, specialiserar sig på bubbel och har en enklare men för den sakens skull lika god meny

mysiga restauranger

11. Dinner 22
Mysig restaurang vid Korsvägen med mycket kött på menyn; missa inte renytterfilén! Glöm inte heller att besöka grannbaren Drinks 20, som är minst lika bra efter som före maten. Särskilt bra för höstdejten!

12. Barabicu
Vedeldsinspirerad restaurang där man kan mumsa på guacamole man tillreder själv vid bordet och goda grillade rätter. Dessutom en välfylld bar perfekt att förlänga kvällen i. Vi hade gärna sett att de tog tillbaka sin goda pulled pork, även på kvällsmenyn!

restauranger i Göteborg

Bonustips 1: Helgbrunch på at Park
Bonustips 2: After Work på Olssons Vin
Bonustips 3: Tacofredag på Tacos & Tequila

tacos & tequila

Jag vet att det är många som frågat även om barnvänliga restauranger i Göteborg. Jag och Victor har gjort det till vårt mission att undersöka barnvänliga restauranger under hösten så då kommer ni få några riktigt bra tips 🙂

Har vi missat en riktigt bra restaurang i Göteborg? Tipsa oss gärna!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.