17 aktiviteter med barn i sommar i Göteborg

Ni har väl inte missat Göteborgs jättesatsning på barn och ungdomar i Göteborg! Det finns hur många saker helst att göra på sommarlovet här. I det här inlägget listar jag 17 aktiviteter med barn i sommar i Göteborg men det är bara en bråkdel av allt kul som finns, missa inte broschyren med ALLA roliga saker HÄR <- Allt i broschyren är gratis!

9 aktiviteter som är GRATIS!

1. Bygglekplatsen i Biskopsgården – Detta är en ny bemannad lekplats som inte ligger långt ifrån oss. Jag har följt lekplatsen på Instagram och Facebook och tycker den verkar väldigt rolig. Här finns det material som barnen kan bygga allt från träkojor och lådbilar till smycken och bumeranger. Förutom det finns även cyklar, bollar, utespel och såklart en massa olika verktyg att låna.

2. Positivparken i Frölunda är också en väldigt fin bemannad lekplats där personalen håller i aktiviteter och lånar ut olika redskap. Varje måndag- och torsdagkväll har dom dessutom “positivkvällar” i parken där alla är välkomna, stora som små 🙂 Varje gång är det sagostund, musik i olika former, skapande workshop och prova på aktiviteter. På måndagar är det ansiktsmålning. Grillen är alltid tänd 🙂 Mer info på Positivitet i Positivparken på Facebook.

3. Barnens Zoo i Slottsskogen! Slottsskogen är en riktig favorit bland både stora och små i Göteborg och ett måste för alla som bor i eller besöker Göteborg i sommar. Slottskogen är gratis och erbjuder massor av kul! Här finns Barnens Zoo som är helt gratis och där barnen får gå in och klappa får, getter, grisar m.m. Mittemot Barnens Zoo ligger Ponnyridningen som kostar 20 kr. I Slottsskogen finns även en mängd andra djur att titta på och missa inte sälarna som matas 14.00 och pingvinerna som matas 14.20 🙂 Läs gärna mer om Barnens Zoo Slottsskogen HÄR!

4. Lekplatsen Plikta i Slottsskogen – I Slottsskogen finns även en stor bemannad lekplats som heter Plikta som är rolig både för stora och små barn. Här anordnar personalen aktiviteter för barnen och grillen tänds varje dag, ta med egen korv eller köp på plats. Den bemannade delen har semester 16:e-29:a juli men lekplatsen har öppet som vanligt, läs mer HÄR!

5. Älvsnabben som går mellan Lindholmen på Hisingen och fastlandet är gratis. Det är ingen guidad tur, men om man ändå ska över till Hisingen så är det ganska populärt bland barnen att åka över med båten istället för buss/spårvagn 🙂

6. Trädgårdsföreningen har också en rolig lekplats mitt inne i stan. I sommar anordnar dom barnteater 27/6, 4/7, 11/7 och 18/7. 6-10/8 är det dags för Children’s Culture Festival med massor av aktiviteter för alla barn. Se hela programmet HÄR!

7. Naturhistoriska museet i Slottsskogen är också en hit när man besöker Göteborg. Missa inte att dom öppnar upp blåvalen den 7:e augusti så. att man kan gå in i dennes mage! Så häftigt! Vi var där förra året, se vårt inlägg HÄR!

8. Jublieumsparken vid Frihamnen. Här finns en liten lekplats som är kul för både små och stora barn. Precis vid lekplatsen finns även en prova-på-seglarskola (jag tror den är gratis). Vid Frihamnen så finns även en jättecool pool som Göteborgs stad har byggt upp precis vid Göta Älv. Poolen är inte grund så det krävs att föräldrarna är med och badar. Se mer HÄR!

frihamnen bad

9. Världskulturmuséet är en av mina absoluta favoriter! Det finns bakom bakom Universeum och är helt gratis! Spana in min vlogg därifrån HÄR!

8 aktiviteter som kostar

1. Liseberg – Nordens största nöjespark i hjärtat av Göteborg är ju en självklarhet! Hit åker vi varje år 🙂 Bästa dagen att besöka Liseberg är när det är mulet, kanske kommer nån regndroppe men inget spöregn för då är det oftast inte så mycket köer.

2. Universeum – Perfekt en regnig dag när man inte har lust att vara ute. Regnskogen är helt fantastisk och jag älskar dom roliga expeditionerna som ordnas för barnen 🙂 Passa på att besöka Dinosaurierna som finns på Universeums tak till 30:e september!

3. Besöka den historiska ön Marstrand!Detta var en av mina favoritutflykter när jag var liten. Vi brukade åka dit och besöka Carlstens fästning och gå en guidad tur. Så spännande och lite läskigt 🙂 Kolla gärna min vlogg därifrån:

4. Åka paddan!Se Göteborg via en båttur med populära paddan! Det brukar vara uppskattat bland både barn och vuxna.

5. Alfons Åbergs kulturhus Alfons hus är supermysigt fullt med lek och bus för barnen. I den här fantasivärlden kan ni lätt fördriva en hel dag med barnen! 

alfons åbergs kulturhus

6. Volvo Museum – Nu är det hög tid att besöka Volvo Museet i Arendal! Det ska nämligen ersättas World of Volvo som kommer finnas på Lisebergsområdet år 2021 när det är 400 årsjubileum i Göteborg. Vi ska dit med barnen fortast möjligt!

7. Aeroseum är också ett populärt utflyktsmål. Vi har inte varit där ännu, men det låter kul, särskilt för lite större barn. Aeroseum är nordens största flygupplevelsecentrum.

8. Maritiman – Maritimt museum på vattnet vid Packhuskajen för den som gillar fartyg. Jag minns att jag var på någon u-båt här i Göteborg när jag var liten och misstänker att det var Maritiman som vi var på. Jag har inte varit där med barnen ännu men hoppas på att åka dit snart 🙂

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Sofie

  Har du några tips på vad man gör utan barn? Jag och mannen ska ta en weekend ensamma utan barnen i sommar till Göteborg.
  Mvh Sofie

  Svara
  • Niki

   Ja o min man gjorde det förra sommaren. Vi bara strosade runt på stan och åt på foodtrucks och myste på den Botaniska trädgården, där va de så fint. Vi bodde på Arken spa hotell, spat var helt underbart!

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh! Jag har ett sånt inlägg på G! Jag ska försöka få färdigt det under veckan annars ska jag försöka skriva några bra tips här så att ni har lite idéer på vad ni kan göra 😊

   Svara
   • Sofie

    Tack snälla! Gärna ett sådant inlägg! Hoppas allt går bra idag! 😘. Lider med dig att behöva göra sånna undersökningar!

 2. Sara

  Sjöfartsmuseet akvariet är tyvärr stängt för om- och tillbyggnad.
  Men Stadsmuseet finns ju också med Barnens museum och en ny fin utställning: Göteborgs garderob! ☺️
  Nya entrépriser sen 2018, årskort 100 kr eller ett besök 60 kr men fortfarande gratis för alla under 25.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här