Svårt att vända sig i sängen som gravid

I denna graviditeten fick jag foglossning tidigt. Det började med att jag fick ont i svanken även av korta stunder på kontorsstolen på jobbet. I vecka 15 var det redan olidligt och jag kunde inte jobba hela dagar på kontoret utan fick åka hem efter halva dagen. Min barnmorska hänvisade mig till rehab så jag gick till Närhälsans rehab där jag fick både foglossningsbälte och en sittkudde med hål i mitten, helt gratis! Foglossningsbältet tyckte jag var sådär i jämförelse med det jag redan hade från bbhugme, men sittkudden med hålet i mitten var GULD! Jag sitter jämt på den!

Nu är min foglossning bättre på ett sätt men sämre på ett annat. Jag har haft svårt att vända mig i sängen ett bra tag, men det har ändå funkat. Victor kallar det för att jag gör en “hockeytackling” eftersom jag tar sats för att kasta mig mot den andra sidan. Haha! Men nu kan jag inte göra det i sömnen längre, det har blivit för tungt, så tillslut vaknar jag av att det känns som mina höfter har gått sönder. Inatt sov jag mer eller mindre hela natten på vänster sida och vaknade med tårar i ögonen eftersom det gjorde så ont. Det är definitivt dags för ett nytt besök på rehab. Förra gången jag var där pratade sjukgymnasten om ett glidlakan som hjälper till med vändningarna i sängen. Jag ska se om jag kan få ett sånt 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Joha

    Kan tipsa om satin underlakan eller bomullssatin underlakan.
    Hade problem med foglossning under alla tre graviditeterna.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här