Fjärde graviditeten

Barnmorskebesök vecka 38 + förlossningssamtal

I onsdags var det dags för ett av dom sista barnmorskebesöken, det som partnern egentligen skulle vara med på eftersom man ska prata förlossning. Tyvärr är det fortfarande hårda regler kring besöken på MVC pga corona så Victor fick vara med på videosamtal istället.

Vi började med att kolla blodtrycket, mäta magen och lyssna på hjärtat. Det var min ordinarie BM denna gången och hon fick mitt livmodermått till 34 cm vilket betyder att jag är uppe på normalkurvan igen 🙂 Bebis låg med huvudet nästan helt fixerat nu, hon kunde bara rucka på det pyttelite. Jag har haft väldigt mycket känningar i bäckenet nu det sista så jag är inte förvånad. BMs kommentar angående bebis storlek var att den varken är jätteliten eller jättestor så det känns tryggt. Jag är som sagt inte sugen på att föda ut en jättebebis men vill heller inte att bebisen är för liten och skör.

Efter undersökningarna var det dags att sammanfatta önskemål inför förlossningen. Vi kommer inte skriva något eget förlossningsbrev utan nöjer oss med det som BM skriver i journalen. Det kändes så speciellt att få prata om förlossningen! Det känns fortfarande drömmigt men samtidigt så verkligt nu! Detta är verkligen något som vi snart ska få göra! Åhhh så spännande!

Är ni nyfikna på vad vi skrev för önskemål i journalen (aka vårt ”förlossningsbrev”)?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.