Fjärde graviditeten

Vilken gravidförsäkring ska man välja?

Vi har bestämt oss för att vi ska ta det säkra före det osäkra och betala för en gravidförsäkring. Jag hade egentligen tänkt välja Folksam eftersom dom även täcker foglossning men dom har tyvärr tagit bort det. Jag har gått igenom alla gravidförsäkringar ganska så noga men villkoren är såpass lika att det känns som att det inte spelar någon roll vilken man väljer. Den enda som sticker ut är Moderna Large där man kunde betala ganska mycket extra för att få en mer täckande försäkring vad det gäller förlossningsskador. Jag är inte så orolig för den biten, jag är mer orolig för bebisen och vill gärna ha en bra försäkring för bebis.

Jag såg också att Folksam, Moderna och Tre kronor Swedbank är dom enda som erbjuder tecknande av barnförsäkring utan hälsodeklaration på bebisen när den är född om man har haft deras gravidförsäkring. källa: Konsumenternas Men då ska man såklart vara snabb med att teckna 🙂 Det tycker jag låter väldigt bra så därför började jag utvärdera barnförsäkringarna och nu har jag värsta beslutsångesten.

Lucas och Isadora har båda Trygghansa som varit kanon hela tiden. Vi vill ju vara säkra på att vår korv får en lika bra försäkring som sina syskon så då är det enklast att teckna samma eftersom man aldrig ska byta bolag på sin barnförsäkring (man riskerar att hamna mellan stolarna LÄS HÄR). Trygghansas gravidförsäkring ger lika mycket rabatt som gravidförsäkringen kostar på barnförsäkringen så om man tecknar både gravid- och barnförsäkring med dom så blir gravidförsäkringen gratis (betalversionen). Det känns ju som en väldigt bra deal tycker jag ?

Vad har ni för gravidförsäkring? Vad tycker ni om den och hur tänkte ni när ni bestämde er?

6 Comments

 • Karin H

  Jag har Folksam på mig, så det blev Folksam på Alexandra & så klart på bebisen också.
  Blev mest så för att vi haft allt hos Folksam (hus, bil osv.) och är jättenöjda.

 • Caroline

  Hade Folksam alla 3 graviditeter. Betalversionen sista 2 och använde den på båda pga urakut kejsarsnitt samt inlagda med RS med sista. Inga problem alls med utbetalningar osv så vi är nöjda med dem. Har deras barnförsäkring nu.

 • Daniéla

  Trygg Hansa ( gratis versionen) med första och Folksam ( betal ) med andra. Då hade de för foglossnigar, surt att de tagit bort det. Men det är fortfarande en väldigt bra försäkring. Jag om nån borde ju veta det 😉

 • Angelica

  Trygg Hansa, vi har allt där och aldrig blivit besvikna så det var ett självklart val för oss, bäbis ska oxå bli försäkrad där sen precis om sina syskon ?

 • Emma

  Hej!
  Jag har folksams gravidförsäkring och fick utbetalt 2000:- i ersättning för foglossningar så sent som för två veckor sedan ??☺️
  Funkar kanon både denna graviditet och tidigare.
  Båda barnen är försäkrade i folksam så det blir nog även bebben i magen.

  Kom också på att tipsa om att det som hjälpt mig bäst denna grav som smärtlindring för foglossningarna är värme, bad, bastu, värmebälte och styrketräning (även om jag bara tränar från midjan och upp).
  Man får ju endorfiner i kroppen, vilket ju är kroppens egna smärtlindring + blir varm + får må-bra-hormoner.
  Dessutom hjälper det mentalt då jag inte känner mig lika instängd i min egna kropp när jag kan styrketräna. Tränar 4ggr/v efter v 20. Tar även hjälp av en PT typ 1 pass varannan vecka – kan varmt rekommendera!
  Fram till v 20 var det bara äta,jobba,sova som gällde då jag mådde skit. Jättelångt blodtryck, illamående dygnet runt och förfärligt tröttem efter v 20 har jag tränat.

  Är även med i bäckensrudien ”madrass-studien” – kolla gärna upp den. ☺️
  Tidigare graviditeter har jag också varit med i olika bäckensrudier- jag har då gått på akupunktur Som hjälpte typ i 48 timmar efter, och på gravidmassage som mest var skönt i stunden.
  även sjukgymnastik, men upplevde inte att den hjälpte tyvärr.

  Varma hälsningar,
  Emma (BF 30/5 ).

 • Johanna H

  Trygghansa till båda barnen mest för att jag har det som personförsäkring och att bebis skulle ha samma försäkringsbolag.
  De har varit toppen att ha att göra med! Jag har varit i kontakt med de i flera olika ärenden, havandeskapsförgiftning, operationer, sjukhusbesök och olika sjukdomar. Det har aldrig varit något krångel.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.