20 tips för att sätta igång förlossningen – som funkat för er!

I övermorgon så ska vi försöka vräka bebisen, tanken är att den ska födas på söndag och därmed få samma födelsedag som Victors älskade farmor ♥ Jag har tidigare skrivit en lista på 7 sätt att sätta igång förlossningen, men denna gången bestämde jag mig för att fråga er på instagram och här kommer era bästa tips:

1. Förlossningsdrinken
2. Gå i trappor
3. Färdknäppen
4. Lidls ananasjuice
5. Ha sex och sen äta ananas
6. Vila
7. Klippa gräsmattan
8. Handskura golvet, skura golvet i snabb takt
9. Putsa fönster
10. Storstäda
11. Använda elektrisk bröstpump
12. Dricka ett glas cava
13. 6 dadlar per dag från vecka 36
14. Massera bröstvårtorna
15. Hinnsvepning
16. Promenad
17. Sköna saker som tex bada
18. Studsa pilatesboll
19. Gymma
20. Storhandla på ICA Maxi

Det var verkligen såååå kul att läsa alla era tips! På lördag smäller det, då ska vi testa och se om vi kan kicka igång den här förlossningen 🙂

Fotograf: https://www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Anna

  Bebisen kommer när den är klar. Det går inte att få den att komma när man vill. Hinnsvepning kan hjälpa, eventuellt också samlag och till slut igångsättning. Ananas måste man tydligen äta rejält mycket av för att det ska ha ngn verkan alls. Alltså så mycket att ingen någonsin skulle kunna äta så mycket…

  Svara
 2. Johanna

  Enligt de barnmorskor jag pratat med är det bara sex som faktiskt kan sätta igång det. Mitt sattes inte igång av det, men fcik fruktansvärda förvärkar

  Svara
 3. Lisa

  Fy tusan vilken jobbig dag om man ska göra allt det där! ??? Nej jag tror bebisen kommer när den och mamman är redo. Ofta börjar det ju på natten eftersom man är avslappnad då ? Jag själv har kört med vila och att göra roliga, mysiga grejer hemma för att få tiden att gå och samtidigt ha trevligt ?

  Svara
 4. Anna

  Min barnmorskekompis säger pilatesboll (för att bebis ska komma ner) och massage/beröring/sex (för oxytocin som är det man tror sätter igång förlossningen när bebis är klar).

  Själv studsade jag pilatesboll från v 38+0 förra graviditeten. 39+1 gick vattnet och 39+3 är han född. Gick dock inte med värkar i 2 dygn. Jag blev igångsatt 1,5 dygn efter vattenavgång och förlossningen tog 7 timmar från det jag tog tabletten. 5,5 timmar aktiv förlossning. Så det kan gå fort och smidigt även fast man blir igångsatt.

  Svara
 5. Angelica

  Gå på ikea! Min svägerska gjorde det, min kollega gjorde det. Jag gjorde oxå det, tänkte alls på att det var ett ”tips” alla födde dagen efter ikea besöken. Min Lucas kom 10 dagar in bf. Jag tror säkert att det ändå var ett sammanträffande, man promenerar ju mest på ikea ?

  Svara
 6. Sofia

  Men åh, det skulle nästan kunna vara jag som skrivit detta inlägg.? Jag tycker precis som du! Har inte heller något emot att gå över tiden, det blir bara extra vilodagar. Har passerat BF med mina samtliga tre, BF+7, BF+2 och BF+7. Blev nästan lika chockad när tvåan redan ville komma två dagar efter BF, ”redan?” liksom? Precis som du skrev, tycker jag det bara blir mer spännande för var dag som går. Lite som att suga på karamellen lite extra länge?
  Vet att jag läst att du varit lite orolig för att få en stor bebis eftersom du blivit mycket större denna gång, men det behöver inte alls vara så. Min etta vägde 3690 g född på BF+7, jag gick upp 12 kg och SF-måttet låg hela tiden under medelkurvan. Tvåan vägde 3675 g född på BF+2, viktuppgång 17 kg och SF-mått under medel. När jag så väntade trean så var SF-måttet redan från början på kurvan öcer medel och min barnmorska sa också att hon trodde att barnet var större än de andra varit och om jag gick tiden ut så tippade hon på strax över 4 kg. Jag passerade BF med en hel vecka, gick upp 19 kg i vikt och ut kom min minsta bebis som vägde 3510 g! Dessutom var de två första flickor och trejan kille, så oddsen att han skulle varit störst var ju låga. Men sådana där saker är ju så svårt att avgöra, men det är ju det som gör det extra spännande?
  Stort lycka till med förlossningen?

  Svara
 7. Elsa

  Bowla har jag hört kan fungera. Vet två mammor som bowlade dagen innan.
  Nu kanske man inte kan bowla pga corona. Men gör samma bowlingrörelser hemma kanske ?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här