Lugnet före stormen?

Från att ha känt det som att förlossningen ska starta vilken sekund som helst så känner jag nästan ingenting längre. Inga slemproppar, blodiga flytningar och mycket mindre förvärkar. Jag funderar på om detta är lugnet före stormen? Är det nu som bebis kommer chockera mig med att komma ut i rasande takt?!

De tre dagarna som har gått så har jag varit mer aktiv än vanligt. Vi har varit på olika lekplatser varje dag, barnen har cyklat (jag har promenerat lååååångt efter) och vi har fixat med Isadoras rum. Det har inte resulterat i några fler värkar, däremot ryggvärk from hell! Och idag är jag HELT slut! Jag är så trött att jag känner mig sjuk… men det kan bero på att jag slutade med järntabletterna förra veckan. Jag tycker det är jobbigt att magen är så ”koko” nu på slutet så jag testade utan och då kom tröttheten som ett brev på posten.

Nu är det bara 5 dagar kvar till beräknat datum och trots att jag har ganska så mycket ont, svårt och gå och känner mig otroligt begränsad av graviditeten så ÄLSKAR jag den här tiden! Det är så galet spännande, som att sitta högst uppe på ”Fritt fall” och inte veta exakt när man ska falla rakt ner. Jag ÄLSKAR det här! Och för varje falsk alarm så blir jag ännu mer exalterad, nästa gång kanske det smäller! WIIIIE!

Kulan igårkväll, precis innan läggdags

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Josefine

  Det brukar ta upp till 3 månader innan tarmen tar upp ordentligt med näringsämnen och ammar man kommer järnvärdet men framför allt depåerna ligga fortsatt lågt/lägre om man redan har brist. Jag har alltid haft högt pga hade bara mens 4 ggr/år i tonåren men fick själv känningar vid barn nr 3 så att fortsätta ta framöver är eg rätt bra det med om man redan vet att man ligger på gränsfall (här är Hb godtyckligt). Har du testat holistic? De innehåller inte fullt så mkt järn som ex Niferex men ligger ändå på en bra nivå och gör nästan ingen skillnad på magen för många. Kan ju vara värt ett försök om kroppen nu behöver det. Näringsbrist och liknande efterföljande åkommor som värre menstruationer, PMS/PMDS brukar smyga sig på om man inte har koll nämligen. Hoppas det löser sig!

  Svara
  • Emma

   Jag började med järntabletterna idag igen ? Jag hade ett bra järnvärde när jag slutade så kanske kör med var tredje dag istället för varannan ett tag till. Orkar inte vara så här trött… ? Jag hade ingen aning om det där med amning och så men blev ganska övertygad om att fortsätta ett tag till när jag läste din kommentar. Att vara trött är jobbigt nog, vill inte bli en suris också ? Ska testa holistisc istället, tack för tipset!

   Svara
 2. Mia

  Med min andra kände jag absolut ingenting förrän jag fick en första känning en måndagsmorgon vid 7-tiden. 11.42 är han född?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här