Det bästa med att gå över tiden…!

Nu är det 4 dagar kvar till BF och jag känner fortfarande väldigt lite, ja nästan ingenting. Jag får fortfarande förvärkar då och då, men det känns som dom är mycket glesare och dom flesta för knappt ont. Jag tycker det känns så knäppt för både vecka 38 och 39 så kändes det ju som bebis skulle komma när som helst!

Vi håller fortfarande timmar och tår för att bebis tittar ut på söndag eftersom det är Victors farmors födelsedag då. Hon har varit väldigt speciell för Victor och det hade varit fint om bebisen fick ta över hennes födelsedag. Men om bebisen inte vill komma ut då så kan jag tänka mig att vara gravid en vecka till. Jag har absolut inget emot att gå över tiden även om det inte är lika härligt som det varit mina andra graviditeter eftersom jag har en hel del krämpor nu på slutet…

Det bästa med att gå över tiden tycker jag är att det blir ÄNNU mer spännande! Jag älskar spänningen och att ha kvar överraskningen lite till, det är aldrig annars i livet som man får uppleva klimax i flera dagar! Varje extra dag efter BF är ju också en extra vilodag, så lyxigt! Det var faktiskt en tjej på instagram som skrev det till mig igår, hon är lika ”knäpp” som jag när det gäller att gå över tiden. Hon berättade att hon och hennes man benämnde dagarna efter BF som ”Semesterdag 1, semesterdag 2, osv” istället för BF+1, BF+2 osv. Så smart! Det är precis så jag känner kring att gå över, men jag tyckte också att det var smart för er som inte känner så. Det blir ju mycket lättare att gå över tiden om man är positivt inställd till det 🙂 Dom allra flesta är ju väldigt färdiga med graviditeten och inte alls sugna på att gå över tiden, vilket jag såklart förstår. Men just därför tänker jag att det här kan hjälpa lite 🙂

Fotograf: https://www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Lin

  Hur många dagar gick du över tiden med Isadora och Lucas? 🙂 Jag gick 9 och 11 dagar över tiden med mina. Tungt! 😅

  Svara
 2. S

  Usch jag tycker själv det är 100% gräsligt att passera BF. Har gått 10 dagar över med 1an och 3an och min hjärna har blivit knäpp varje gång. Den intalar sig liksom att man kommer längre från att bebis ska födas istället för tvärtom.

  Första 5 dagarna har varit uthärdliga men sen skapas istället oron för igångsättning istället för spontan start samt oro för att få en enorm bebis(värst med trean då nr 2 vägde över 4 kg trots 6 dagar före BF. Har som tur är kommit igång spontant tillslut och gick fint att föda fram trean på knappt 4,4 kg.

  Svara
  • Anna

   Helt enig med dig. Värsta var oron för igångsättning. Jag höll på att bli helt tokig och grät mig till en hinnsvepning. Uppgav då för barnmorskan att jag var gravid i vecka 50. 🤣 Men man är ju olika sån tur är. 😀

   Svara
   • S

    Haha jag fick totalt 6 hinnsvepningar med trean innan han fattade vinken att han var vräkt. Trodde det var lösningen på allt eftersom de andra två kommit flygande efter en hinnsvepning men icke 🤣

   • Emma

    Jag förstår er såklart! Jag är själv rädd för igångsättning men jag har ju inte gått över mer än 7 dagar så jag har sluppit det. Skulle jag gå över mer än en vecka så hade jag också blivit nervös för det.

 3. Anna

  Haha! Jag gick 14 dagar över med trean och jag trodde faktiskt att bebisen aldrig skulle komma ut, att den höll på att gå tillbaka i utvecklingen till ett embryo istället 😂
  6 hinnsvepningar vet jag inte om jag hade klarat mentalt, en var tillräckligt jobbig, haha.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här