Brasilien

Uppskatta en kalldusch

Här i favelan finns det bara en temperatur i duschen – även på vintertid. På vintern är det hemskt för man fryser typ ihjäl när man duschar, men nu på sommarn så är det faktiskt väldigt uppskattat. Det har hettat till ordentligt här dom sista dagarna och numera är man inte bara klibbigt svettig utan det rinner konstant från kroppen. Jag minns faktiskt inte att det gjorde det på mig förra gången vi var här, men jag har alltid varit frusen av mig, ända till den dagen då jag blev gravid med Isadora. Nu svettas jag till och med på överläppen när det är riktigt varmt! Jag får till och med lite panik över att vara så här varm! Dagar som idag så tycker jag faktiskt att det är tur att vi har bara kallvatten, tänk vad hemskt det vore om vi bara hade varmvatten haha!

Jag vet inte hur vanligt det är att ha varmvatten i kranen eller i duschen här i Salvador, men jag tror inte någon i favelan har det. Jag vet dock att rika människor har det hemma och sina semesterhus. Det är en lyx som inte prioriteras i dom flesta hemmen.

Efter en kalldusch ber jag alltid Jairs kusin att fläta mitt hår. Då håller jag mig sval mycket längre eftersom det tar lång tid innan flätan torkar 🙂

2 Comments

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Låter hemskt att ha det så. Jag är sån som fryser men fixar inte extrem värme heller.

    • Emma - På Smällen!

      Hehe! Ja, vintertid tyckte jag att det var hemskt. När vi var här sist så var vi här i juli när det är som kallast. Man behövde inte ha vinterjacka, men tjock tröja, långbyxor och strumpor. Jag minns att jag blev alldeles knottrig på huden av gåshud eftersom jag frös så i duschen!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.