Brasilien

Brasiliansk couscous

En intressant grej här i nordöstra Brasilien är hur mycket afrikanska influenser som finns här. En grej som jag blev lite överraskad att se i dom brasilianska hemmen är couscous eftersom det är en typisk marockansk rätt. Först tänkte jag att det var en ”nymodighet” i Brasilien, ungefär som när tacos kom till Sverige när jag var liten, men så var det inte. Couscous var nämligen något som portugiserna tog med hit när dom koloniserade Brasilien, så det har funnits här sedan länge!

Jacke och Ian lagade couscous häromdagen och jag tyckte att maten påminde väldigt mycket om det marockanska köket. Den stora skillnaden här är dock att couscous är glutenfritt eftersom det görs på majs eller på kassava! Jag tänkte att jag skulle ta med lite couscous hem till Sverige så att min kära mamma som är glutenallergiker kan få smaka 🙂

I vanliga fall upplever jag inte att Brasilien tar efter så många rätter från andra länder, till exempel så finns ju inte tacos och guacamole här trots att Mexiko inte är jättelångt ifrån. Men Brasilien är stort så det kanske beror mycket på var i Brasilien man är nånstans. Däremot så finns det massor av sushi-ställen och det kanske beror på att många japaner invandrade till Brasilien när gränserna var öppna. I São Paulo finns det ju till och med China Town 🙂

En grej som däremot är nytt i Brasilien som inte alla känner till är quinoa, men det är tyvärr svindyrt! Min svärmor gör jättegod quinoa så jag tog faktiskt med ett paket svart quinoa till henne. Jag äter inte så mycket quinoa hemma i Sverige, men om man gör quinoa bra så blir det jättejättegott!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.