Just nu: Brasilianska expresidenten i rättegång

I Brasilien råder det mycket korruption och man behöver inte gräva särskilt djupt för att förstå hur stora problemen är. Det räcker att googla på Brasiliens presidenter så förstår man hur förstört Brasilien är. Jag har inte superkoll på allt som har hänt men Brasiliens förra president Dilma Rousseff avsattes och ställdes inför riksrätt för snart 2 år sedan. Dessutom dömdes en annan expresident, Lula, till 9,5 års fängelse för att ha mottagit en jättemuta på 3,7 miljoner reais (9,5 miljoner kr) mot att han hjälpte till med ett lukrativt avtal mellan det statligt ägda företaget Petrobras och byggföretaget OAS. Lula överklagade domen och idag sitter han i en ny rättegång där han eventuellt kan bli friad.

Det värsta med allt detta är att många brassar nu hoppas på att han blir friad så att dom kan rösta på honom i nästkommande val. Han kan alltså bli president igen!! Dom flesta brassarna tror att han är skyldig, men det spelar ingen roll för dom menar på att Lula var den bästa av dom värsta och då är det värt att ha honom som president igen! Så sjukt!

Jag vet att Lula gjorde mycket bra för folket här, men jag tycker ändå att det känns sjukt att Brasilien inte kan få en president som inte är korrupt. Vi får se vad som händer nu, men eftersom jag avskyr orättvisa, själviska och korrupta människor så hoppas jag att han åker i finkan och sätter ett exempel för nästa president.

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Ja tänk hur världen är, och vilka som står och leder.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här