En av mina favoriträtter

En av maträtterna som jag kommer sakna allra mest förutom krabba är acarajé. Acarajé är så himla gott, men väldigt fett och mättande. Vi åt acarajé häromdagen men nu är jag redan sugen på att äta mera haha!

Acarajé är en friterad böndeg som man sedan delar (ungefär som en hamburgare). Böndegen friteras i dendeolja som är röd och sen lägger man i två röror. Den ena röran är caruru som är gjord på bland annat okra och den andra röran är vatapá. Förutom detta så lägger man i chili (om man vill), sallad gjord på gurka och tomat och toppar med torkade räkor.

Jag tror att det går att hitta allt som behövs för att göra acarajé hemma i Sverige men största problemet är att jag inte har nån aning om hur man gör. Haha! Vi får undersöka den saken, det kanske inte är så svårt som jag har fått för mig haha 🙂

Här i Brasilien är acarajé gatumat med afrikanska influenser som säljs av kvinnor utklädda i traditionella Bahia-kläder, dvs vit stor klänning med massor av dekorationer och turban. Det stället vi åt på iförrigår var dubbelt så dyrt som dom ställena som vi vanligtvis handlar på. Det som var bättre med den här acarajén var att den var lite större men annars är det samma smak 🙂 Acarajé finns inte att köpa i hela Brasilien, detta är typisk mat från delstaten Bahia. Om ni kommer hit så MÅSTE ni testa! Första gången jag åt acarajé så gillade jag det inte, men andra gången så var jag helt såld haha!

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

  1. Julia Ramos

    Vi kan laga den tillsammans när vi är hemma i Sverige ? Jag har själv lagat den ett par gånger. Lite jobbigt men det är värt! Kram

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här