Jair innan han träffade mig

Jag fick massor av frågor om Jair på bloggen för någon månad sen som jag tänkte att jag skulle försöka svara på nu. Så gott jag kan i alla fall 🙂
Fråga: Blir mer och mer nyfiken på Jair! Vem han var innan han träffade dig? Hur såg han lediga tid ut? Hur skötte han skolan? Vad tänkte han om framtiden innan han visste vem du var? Vad är hans historia? Hur gick tankarna när han träffade dig? Hur var det inför första flyget till Sverige?
Svar: När jag träffade Jair så jobbade han som surfinstruktör och bartender i egen regi. Han hade ett tält på stranden ihop med en kompis och på kvällen öppnade han upp en liten gatubar ihop med en annan kompis.
När Jair var liten så jobbade föräldrarna bl.a. med att sälja öl och läsk på stranden och när Jair var i tonåren sålde han glass på stranden. Jair är uppvuxen såpass fattigt att hans föräldrar inte alltid hade råd med mat till nästa dag.
När jag träffade Jair så var familjen inte så fattiga att dom inte hade råd med mat, men Jair hjälpte ändå sin mamma ekonomiskt så fort han hade tjänat lite pengar. Jair jobbade inte jättemycket under den tiden som jag träffade honom utan han hängde mest på stranden, surfade eller hängde med kompisar.
Vad jag har förstått av Jairs skolgång så var han en buse i skolan, men han lyckades i alla fall ta sig igenom den. På stranden träffade Jair ofta turister och lärde sig engelska, spanska och italienska. Det är väldigt ovanligt att en brasse som gått i publik skola kan prata engelska så väl som Jair kunde när jag träffade honom.
Innan Jair träffade mig så önskade han att han skulle träffa en turist och lämna Brasilien. Många brassar, både tjejer och killar, drömmer om att en dag träffa en turist och lämna Brasilien. När jag träffade Jair så drömde jag om att få träffa en brasse så att jag kunde stanna kvar i Brasilien så det kom ju rätt lägligt på sätt och vis. Haha!
Midsommar på Öland 2010
Jag vet inte exakt vad Jair tänkte när han träffade mig. När jag frågar honom säger han en massa romantiska saker som att jag var vacker m.m. Haha! Men vad jag kunde se med egna ögon var att han alltid var väldigt glad och lycklig när han var med mig. Folk beskrev vår relation som en god blandad drink. Min familj föll pladask för honom just eftersom han alltid var så glad, rolig och trevlig.
När Jair skulle åka till Sverige första gången så var han dödsnervös. Han hade redan flugit till Storbritannien en gång men blev då nekad av migrationsverket eftersom brassar behöver söka visum i förväg för att åka dit. Det fanns inget att göra utan Jair skickades hem på ett flyg dagen därpå.
Jair var så himla glad när han kom till Sverige. Allt var helt nytt och spännande för honom. Han tog den här bilden sin allra första dag i Sverige. Bilden laddade han upp i ett album på Facebook som han döpte till ”Mitt nya liv i Sverige”.
Jag var bombsäker på att vår relation inte skulle funka. Jag tänkte att livet i Sverige skulle bli svårt för honom och att han skulle längta hem så jag var inte alls beredd på att det verkligen skulle bli vi. Vi hade ju bara känt varandra i 3 veckor när Jair kom till Sverige. Jair stannade i 6 månader och det var några av dom allra roligaste månaderna i mitt liv. Och nu sitter vi här, 8 år senare med två små barn och förhoppningsvis blir det fler inom kort 🙂

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Så fint att läsa :). Riktigt mysigt och kärleksfullt 🙂

  Svara
 2. Anna

  Spännande att läsa lite mer om Jairs bakgrund ☺️. Var det klart från början (när ni blivit ett par) att ni skulle bo i Sverige? Eller var det någon gång ett alternativ att bo i Brasilien?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej, det var inte klart. Jag ville stanna och han ville åka från Brasilien. Jag hade inget val för mitt turistvisum hade gått ut så på det viset kom Jair till Sverige. När han var i Sverige bestämde vi att han skulle plugga så därför sökte vi uppehållstillstånd. När vi fick reda på att uppehållstillståndet skulle dröja och jag sa upp mig pga att mitt jobb inte ville ge mig tjänstledigt för att vara med Jair i Brasilien medan han väntade på uppehållstillståndet, så började jag söka jobb här. Jag hade en intervju på gång men eftersom jag blev misshandlad under karnevalen så åkte vi hem till Sverige så fort Jair hade fått sitt visum. När Lucas var bebis åkte vi tillbaka till Brasilien och då var vi nyfikna på att bo här igen, men livet med barn är hundra gånger bättre i Sverige så därför bestämde vi oss för att bo i Sverige.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här