Inget vatten i ghettot

När jag skrev att det är mer primitivt så menade jag verkligen det även om det såklart finns människor som lever i mycket värre förhållande som jag antagligen inte hade velat prova på. Familjen här lever bra men det finns många saker som inte är en självklarhet som det är hemma i Sverige. Ett exempel är att ha rinnande vatten i huset. Det finns, men inte varje dag. Jairs pappa är på väg att köpa en vattentank för att slippa bli utan vatten var och varannan dag för det är superjobbigt. Igår hände det igen. Vattnet försvann och vi fick hushålla med det lilla vattnet som vi hann tappa upp i hinkar innan det försvann. Vattnet sparas till att kunna duscha och för att spola i toaletten om man har bajsat.

Det var den här hinken som jag duschade med igår…

Det blev inget strandhäng igår pga detta. Vi hade inte råd att smutsa ner oss för vi visste inte hur många dagar som favelan skulle vara utan vatten den här gången. Jag duschade med hinkar och fick doppa håret i en liten hink för att tvätta ur shampoo och balsam. Det gick bra, men det var väldigt ovant att inte kunna tvätta sig som man vill haha 🙂 Förra gången vi var här så hade vi inget vatten i flera dagar och jag minns hur jag led i min egen lukt och fettiga hår – usch det v

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Fia

  Det är jätte intressant att se från insidan hur “dem” har det! Att du inte bara visar upp sol och bad, mat ovh glassbilder. Jag tycker det är coolt att du känns så himla jordnära. Det är ju ganska stora kontraster mot hemma.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åhhh vad glad jag blir av att höra det 🙂 Jag har inte tänkt på det förut men jag hade ju kunnat få detta till att vi lever helt lyxigt med strandliv, glass, god mat etc – typsikt influencers hahaha! Men nej, jag gillar inte rosa fluff, jag gillar att få berätta om hur livet verkligen och jag tycker livet i ghettot ger perspektiv på livet på ett helt nytt sätt. 🙂 Tack så himla mycket för din kommentar! Jag blev väldigt glad!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här