Brasilien

Samhället i favelan

Favelan som vi bor i är ganska liten, men det finns ändå en hel del här. Jag hade velat visa er hur det ser ut med drönaren i luften, men vi har inte vågat flyga den över favelan. Vi hann bara flyga drönaren en gång innan vi åkte hit och den enda gången som vi testade här så varnade den för att det var för mycket metallföremål i närheten så Jair blev nervös och landande den direkt igen. Vi får se hur det blir med drönaren. Det är svårt att hitta ställen att träna på här utan att riskera att bli rånad. Men jag ska i alla fall försöka ta bilder och filma lite för att visa hur det ser ut 🙂 I det här inlägget tänkte jag berätta om lite av det som finns i favelan, förutom alla hus 🙂

Här är favelan från gatan. Jairs mamma och pappas hus är högre upp åt höger i favelan så därför syns det inte på bilden.

I favelan finns det en mataffär som säljer lite allt möjligt så som mjölk, bröd, smör, schampoo, öl etc… Den är väldigt liten men det finns mycket saker därinne. Jag tänkte filma inifrån nån dag 🙂

I favelan finns det otroligt mycket elkablar i ett enda virrvarr! En del kablar är för telefon eller internet men det är omöjligt att veta vilket. Elkablarna används till mycket, här har man hängt upp lite tvätt! :O

Här är en av favelans barberare. Det är många som besöker barberaren för att fixa polisonger etc efter att dom har rakat sig. Det kostar i princip ingenting!

Det här Lanchonete gör sjukt goda pastel! Pastel är ungefär som friterad deg med något inuti. Jag gillar köttfärs in mina pastel, men det finns även kyckling och torsk.

Här har Brahmas öl-bil kört in i favelan för att leverera ny öl till baren på Jairs högra sida. Det är nästan omöjligt att komma förbi med barnvagnen när två bilar står i bredd. Jair får hjälp av Brahma-chauffören att lyfta barnvagnen för att enklare komma förbi.

Det finns åtminstone två kyrkor i favelan. Dessa kyrkor är sådana som för ett himlans väsen om sig och driver ut demoner och annat. Jag tycker det verkar spännande men jag vågar inte gå dit. Det känns nästan som en sekt för mig haha!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här baren säljer även lite grönsaker.

Här en barnmodebutik som finns inne i favelan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här baren är den dyraste i favelan. Den ligger precis vid ingången och här kostar det 16,5 kr för en öl på 600 ml.

Vid ingången till favelan har finns den här lilla shoppen. Jag tror att det är en bilelektriker som håller till där.

 

 

Här är ett till Lanchonete som säljer allt från pastel till hamburgare och färsk juice.

Och precis vid favelans ingång finns det en jättetrevlig kille som säljer alla möjliga exotiska frukter. Vi köper färsk frukt här varje dag. Så lyxigt!

Jag ska försöka få till en videoblogg så att ni får se allt i rörligt format också – det är verkligen speciellt att leva här!

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.