Brasilien

Skink eller kycklingssmak på chipsen?

En kul grej här i brasseland är smaken på saker som chips och popcorn. När man ska köpa t.ex. chips så får man välja mellan smak av skinka, kyckling, kött, pizza eller bacon. Visst är det tokigt?! Hur smakar ens ett kycklingchips? Personligen tyckte jag att det lät väldigt äckligt och jag tappade helt lusten att köpa chips när det var en bild på en kycklingklubba på förpackningen, men jag upptäckte ganska snabbt att alla dom konstiga smakerna faktist var goda. Inget smakar varken som kött, kyckling eller skinka 🙂

img_6600
img_6601

En annan grej som är sjukt gott är en krydda som man kan ha i maten men som brassarna även använder på popcorn. Jag har aldrig gillat smaksatta popcorn förut, men den här kryddan gör mig helt galen. Jag kan äta hur mycket popcorn som helst med denna kryddan. Det finns massor av olika smaker, bl.a. bönor, kött och kyckling 🙂 Vi brukar köpa en som heter ”Nordeste” som betyder nordöstra och som innehåller smakar från den här delen av Brasilien. En smakförpackning kostar 2 kr. Jag kommer köpa med mig massor av detta att ha hemma men också för att ge till min pappa som älskar popcorn med krydda 🙂

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.