Stranden blir smutsig när det regnar

Idag är det fint väder, men eftersom regnet öste ner imorse så är stranden smutsig idag så vi kommer inte gå dit. Här i Brasilien är det väldigt självklart att stranden blir smutsig när det regnar, men för mig som svensk så lät det sjukt konstigt innan jag förstod anledningen. Det är nämligen så att brasilianska regeringen skiter i stranden och havet här. Dom skiter i miljön och det hjälper inte att folket här klagar. Nästan alla stränder i storstäderna är utrustade med portar som öppnas när det regnar för att släppa ut kloakvattnet som annars hade samlats på vägarna.

När dessa portar öppnas så släpps kolsvart vatten ut med massor av skräp, kackerlackor och råttor som forsar rätt ut i havet. Det luktar fruktansvärt illa och sanden där vattnet har forsat fram blir alldeles svart. Jag gjorde en video om detta förra gången vi var här där man kan se hur havets blågröna färg blir alldeles grått av det smutsiga svarta vattnet. Tyvärr har inget förändrats överhuvudtaget 🙁

Detta är inte bara äckligt utan orsakar olika sjukdomar för den som badar. Jag vet inte exakt vilka sjukdomar man kan få, men både jag, Jair och flera andra surfare som vi känner har drabbats av en sjukdom som kallas “Pano Branco” som gör huden vit. Jag fick som stora platta blåsor på huden som torkade och tillslut sprack huden så att det såg ut som att jag flagnade som man kan göra när man har bränt sig. När jag kom hem till Sverige igen efter den resan så såg min rygg helt förstörd ut!

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Kulia

  Alltså jäklar så duktig du är med din blogg. Jag har inget intresse för dina tävlingar eller vinnarinlägg men du uppdaterar så mycket annat och som dessutom är varierande och kul att läsa så jag stör mig inte ens på den mängden som det ändå är nu med reklaminlägg.
  Att du dessutom är på semester med dålig uppkoppling – Dow säger jag bara.

  Svara
 2. Jessica

  Vad hemskt att det är så! Detta måste ju påverka inte bara befolkningen där som drabbas av smuts o sjukdomar utan hela världen borde ju höja på ögonbrynen o hojta till tycker jag…

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Eller hur!! Vi gjorde även en video på portugisiska som vi skickade till brasilianska nyheterna med dom tog inte upp detta. Men nu ska jag banne mig skicka igen. Hoppas att dom tar upp det! Vore så kul om dom uppmärksammade det för det hade kanske hade blivit ett litet frö till en förändring 🙂

   Svara
 3. Mari B

  detta borde du skicka till en svensk regering eller något. det påverkar miljön för alla. den svenska kanske kan påverka bättre.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tror du det? Jag mailade nyheterna och har legat på, på deras Facebook, men än så länge ingenting… Svenska regeringen släpper också ut smutsigt kloakvatten i havet i Falkenberg, inte lika mycket som här, men ändå… Känns inte som Sverige kommer bry sig…

   Svara
 4. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Fy så hemskt :(. Som Marinfadder blir jag dessutom tokigt förbannad av sånt här :[

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här