Traditionell brasiliansk omelett

Idag gjorde Jô, Jairs brorsas tjej, traditionell brasiliansk omelett och det liknande verkligen inte vår svenska omelett för 5 öre! Men det var fantastiskt gott! Jag tyckte att smaken påminde mer om en saftig matpaj, inte en sån där torr paj, utan en paj med riktigt saftigt innehåll som smälter i munnen.

Traditionell brasiliansk omelett görs genom att man vispar äggvitan och äggulan för sig. Äggvitan ska vispas ända tills den inte ramlar ut när man vänder på bunken. I smeten lägger man sedan i lite mjöl innan man börja steka. I mitten på omeletten lägger man köttfärs, ärtor, paprika och lök.

Det blir fantastiskt gott och mättande! Jag blev jättemätt efter två stycken och även om jag var sugen på mer så visste jag att jag var tvungen att sluta äta. Det är svårt när något är så gott!

Någon annan som gör sjukt god omelett är min morfar. Min morfars mat är faktiskt en av dom sakerna jag längtar efter allra mest just nu 🙂 Och som ett kul sammanträffande så fyller han faktiskt år idag, jämt dessutom, 80 år! Grattis mofa!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här