Stackars pluttan!

Stackars mammas lilla plutta! Hon har haft feber i 3 dagar nu och idag är det högre än dom andra två dagarna. Hon gråter inte och har inga sjukdomssymptom så jag vet inte riktigt vad det kan vara. Hon dricker bra och äter lite så vi avvaktar lite till innan vi går till doktorn. Jag tycker det är jättejobbigt när hon har feber utan att veta vad det är. Jag önskar verkligen att hon kunde prata så att man kunde veta vad som är fel.

Jag läste på 1177 att man ska söka vård om barnet har haft feber mer än 4 dagar så om hon fortfarande mår dåligt på måndag så får det bli en sväng till läkaren. Hoppas hon kryar på sig snabbt!

PS. Det blev inget besök hos Jairs mormor. Jag hade gärna velat åka med Lucas men jag ville inte lämna Isadora när hon är sjuk.

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Lin

  Jag har själv ett barn som vid tillfällen fått feber utan andra symptom. När det inte är uppenbart vad febern beror på (ex snorig/hosta) så bör man söka vård tidigt (direkt?) enligt rekommendationen i Sverige. Sedan känner man såklart sitt barn bäst själv och kan avgöra om det är nödvändigt.

  För min sons del har det handlat om vanlig uvi och njurbäckeninflammation när han har haft feber som enda symptom. Kanske därför jag är lite vaksam på den där rackarns febern. 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm… så tänkte jag också först, men efter att ha läst på 1177 verkar det inte så? Det står att man genast ska uppsöka vård om barnet uppfyller vissa kriterier och det enda kriteriet som skulle kunna stämma in på Isadora är ”om barnet verkar mycket sjukt och gråter mycket” men det stämmer inte på henne eftersom hon varken verkar sjuk eller gråter mycket. Isadora har inte varit sjuk så många gånger men jag upplever det som att hon ofta får feber när hon är sjuk och förra gången hon hade ont i halsen så grät hon inte heller så mycket. Nu gråter hon inte alls och det känns lite lurigt såklart…

   Ja då förstår jag verkligen varför du är extra vaksam, än så länge har vi sluppit sådana sjukdomar men det var därför som vi gick till läkarn med Isadora förra gången….

   Svara
 2. Jennifer

  Min dotter får oftast bara feber och inga andra symtom när hon är sjuk. Hon har knappt varit snorig i sitt liv trots att hon går på förskola, men feber får hon lite då och då, och blir prickig. Tror det är hennes sätt att bekämpa infektioner ?

  Svara
 3. Marie Alvas mamma

  Har hon tänder på gång? Alva fick jätte hög feber när hon fick de större tänderna. Kan vara värt att kolla. Hoppas hon blir pigg snabbt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här