Livet här är så annorlunda

Livet här är så annorlunda från livet i Sverige! Det är svårt att föreställa sig, till och med för mig som har bott här flera gånger, men man känner det direkt när man kommer hit. Jag är en ganska strukturerad person och gillar ha kontroll och det är det första som krockar för mig. Hemma i Sverige så planerar jag alltid mina dagar, vad jag ska göra på förmiddagen och vad jag ska göra på eftermiddagen och på kvällen. Det är sällan som det händer oförutsedda saker som gör att det jag planerat inte blir av, men här är livet tvärtom. Jag vet inte hur många gånger jag har stoppat Jair för att stämma av planen för dagen för att det känns ovant “att bara vara” för mig.

Dagarna här går fort, men man gör inte många knop per dag. Haha! Det är inte bara för att vi är på semester utan livet här är så. Det är faktiskt till och med så att resten av Brasilien brukar skämta om Bahia (där vi är) och säga att alla som lever här gör saker i slow motion. Detta är väldigt ovant för mig som vanligtvis har väldigt högt tempo, men samtidigt är det skönt för jag orkar inte när det är så här varmt. Jag fattar knappt att folk orkar jobba här överhuvudtaget, särskilt inte utomhus i gassande sol!

I favelan (ghettot) är det svårt med internet. Vi har betalat till en granne en bit bort för att få använda hennes internet men då måste jag sitta på en dedikerad plats på taket för att wifi ska räcka. Det funkar men det är långsamt vissa dagar, särskilt om kvällarna så det blir nog ingen slösurfing för min del… haha! Jag tycker man känner sig distanserad från livet hemma i Sverige när man är här. Säkert mycket eftersom jag knappt kan kolla Facebook-flödet, men hur mycket kan hända på två månader? En hel del kanske, men det mesta kan jag säkert vara utan 🙂

Relaterade Inlägg

13 Kommentarer

 1. R

  Härligt! Jag hade gärna levt i slowmotion någon månad just nu. Särskilt om jag fick sol samtidigt.

  Var på den lokala pizzerian i dag och var med om en lustig konversation.
  Jag: En kebabpizza tack
  Bagaren: Kolla elefanten
  Jag: Eh ok?
  Han: Kolla elefanten
  Jag: Var då?
  Han: COLA ELLER FANTA?!?!?

  Svara
 2. Johanna

  Åh vilken härlig resa! Vad roligt att ha släkt så långt bort (alltså bara om man faktiskt kan hälsa på dem). Njut! 🙂

  Men favela.. är inte de jätteläskigt att vara där? Berätta gärna mer!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja det är kul men jag önskar att det var lite billigare att flyga hit. Vi betalade 27.000 när vi åkte hit med Lucas. Nu valde vi att åka i november istället för december och fick ner det till 25.000. Nästa gång blir det ännu dyrare för då kommer Isadora kosta mer…

   Det kommer ett inlägg om det snart 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha ja 🙂 Det är skönt att göra inget när man har bestämt att man ska göra inget, att inte veta vad som ska hända på en heldag är jobbigt för ett kontrollfreak haha! Men jag vänjer mig, det brukar jag göra 🙂

   Svara
 3. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Låter ljuvligt tycker jag. Önskar jag kunde varva ner, skulle behöva det :).

  Svara
 4. Jennifer

  Jag undrar också hur det är i favelan och om det är säkert osv. Jag har läst Christina Rickardssons bok ”sluta aldrig gå” och där beskrivet hon sin uppväxt i favelan utanför sao Paolo som väldigt farlig. Skjutningar mm. Berätta gärna mer om hur det är där ni är.
  Sen tänkte jag på en till sak. När ni var till Brasilien över julen förra året, var ni på samma plats som ni är nu?
  Hoppas ni får en härlig resa.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här