Vill inte åka hem

Lucas vill absolut inte åka hem! Detta har han gjort väldigt klart för mig och Jair. Han tycker att farmor och farfars hus är coolt och han vill hellre bo här än i Sverige. Jag blev överraskad och frågade om han inte skulle sakna mormor om vi flyttade hit, men det hade han redan tänkt ut för mormor kan ju också flytta hit 🙂 Fina Lucas!

Det är verkligen kul att se att han trivs så bra för det trodde jag faktiskt inte. När vi var hemma i Sverige så hade han redan bestämt sig för att inte säga ett ord portugisiska för det skulle nämligen ge honom halsont. Men han blev helt annorlunda när vi kom hit. Nu kan han leka i timmar med Bruna och Ian och bryr sig inte det minsta om jag och Jair är i någon annan del av huset och inte kan översätta åt honom. Ian har även snappat upp en del uttryck på svenska så dom två håller redan korta konversationer! Det trodde jag var helt omöjligt, men det är det tydligen inte, Lucas pratar svenska och Ian svarar på portugisiska 🙂

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Mari B

  Barn är fantastiska! De har lätt att snappa upp språk sen visar de med hela kroppen vad de vill, därav lätt att lära sig av dem.

  Svara
 2. Linda - Motherly

  Vincent är precis likadan! Nu har ju vi visserligen dessutom bott i Spanien, men väl där så vill han verkligen inte tillbaka till Sverige (och i Sverige vill han härifrån). Dessutom blommar han ut och jag ser på hela honom att han verkligen trivs och är genuint lycklig. Det värmer mammahjärtat och därför hoppas jag verkligen kunna ge honom det snart igen. Njut!

  Svara
 3. Diana

  åh det här inlägget får mig att längta till Colombia!! Vill åka med barnen, nu när de är större. Det där med språk är häftigt, hur snabbt barn kan lära sig ett och annat. 🙂
  Lycka till och njut under tiden ni har där. <3

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här