Konstiga prickar över hela kroppen

Here we go again med konstiga sjukdomar… Isadora som annars är så frisk har verkligen haft otur här i Brasilien. Nu har hon blivit alldeles prickig och vi vet inte varför. Prickarna kom igårkväll och idag är hon lite snorig och gnälligare än vanligt, men prickarna verkar inte klia. Prickarna är helt platta och försvinner när man trycker på dom. Vad tror ni det kan vara? Jag kan tillägga att hon hade feber två dagar i streck innan prickarna kom, men då verkade hon må toppen förutom febern. Hon var pigg och glad och knappt påverkad, men jag gav Alvedon ändå för det känns oroligt att hon har hög feber när det är så varmt som det är här nu (35 grader!!!).

img_6973
img_6971
img_6972
img_6970

Jag läste 1177s prick- och utslagsguide och kom fram till att det kunde vara fyra olika saker, höstblåsor, svinkoppor, scharlakansfeber eller tredagarsfebern. Men Isadora har inga prickar i munnen och tungan är precis som vanligt och eftersom prickarna är helt platta så kan det väl bara vara tredagarsfebern? Eller vad tror ni? (Jag har skickat bilderna till BVC men inte fått svar ännu.
)

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Evelina Fulgencio

  Min brors dotter hade lite röda utslag över hela kroppen för ett tag sedan, enligt deras bvc kan barn reagera med såna nässelutslag av en vanlig förkylning. Sedan tänker jag att höstblåsor och svinkoppor åtminstone borde bukta ut lite? Tror även att scharlakansfeber blir mer knottrigt..

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag tänker också som du när det gäller höstblåsor och svinkoppor. Ja, det ser ju ut knottrigt ut när man tittar på bilder på nätet. Vad bra, jag trodde att prickar jämt berodde på andra saker, men d behöver jag kanske inte oroa mig om det blir så här igen 🙂

   Svara
 2. Jennifer

  Min lilla hade tredagarsfeber när hon var ett halvår. Hon hade hög feber i tre dagar och vsr lite gnälligare än vanligt. När feber försvann kom prickarna. Efter den gången blir hon nu jätteprickig så fort hon har något virus. Vissa barn får ju mycket virusprickar.

  Svara
 3. Sara

  Liknande prickar fick min dotter över hela kroppen efter att hon precis blivit frisk från halsfluss, kroppen kan tydligen reagera så efter en tids sjukdom.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jaha, det visste jag inte. Fick din dotter penicillin? Man kan ju få såna här prickar av penicillin också. Lucas fick det när han var 4 månader och vi låg på sjukhus med honom, men nu i efterhand så undrar jag inte om han också hade tredagarsfeber…?

   Svara
 4. Carina

  Det ser ut som tre dagars feber faktiskt. När man har scalakansfeber har jag för mig att man är vit runt munnen också. Hoppas dom försvinner snart.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag läste på nätet att man får väldigt röd tunga (det kallas för smultrontunga) när man har scharlakansfeber och det hade inte Isadora. Jag tror också att det var tredagarsfeber och det trodde läkarn också, som tur var 🙂

   Svara
 5. Skolkurator

  Mina har haft både tredagars feber och scarlakansfeber.
  Med tredagarsfebern så piggade hon på sig snabbt efter att prickarna kom. Då försvann även febern.
  Med scharlakansfeber så blev hon jättesjuk från början. Fick hög feber väldigt snabbt och kräktes. Ett par dagar senare kom utslagen och hon var fortfarande rejält sjuk. Då åkte vi till VC som konstaterade sharlakansfeber och hon fick penicillin.

  Svara
 6. M

  Det är inte svinkoppor iaf. Det brukar ju börja runt munnen och vätskar sig. Tycker inte det ser ut som höstblåsor heller. Gissar som många andra här på utslag ihop med infektion.

  Svara
 7. Christine

  Skulle säga tredagars feber. Min dotter hade det för en månad sen. Mest kring mage och rygg, de är släta utslag som ligger jämnt med huden. Hon hade feber i 2-3 dagar sen kom prickarna. Prickarna var borta efter ca 3-4 dar.

  Svara
 8. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Hoppas ni får svar på vad det är 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här