Fjärde graviditeten

Svårare att knyta an till bebis i magen utan att veta kön

Igår på BVC fick vi höra att det tydligen är trendigt att inte ta reda på kön. Jag och Victor skrattade gott hur trendiga vi är när vi egentligen kände oss lite gammalmodiga. Vi har ju upplevt det som att det är väldigt poppis med gender reveal party och ballonger som ska stickas hål på och ut kommer rosa eller blå konfetti beroende på kön 🙂 Det ser väldigt kul ut och på ett sätt hade jag velat uppleva det också, men å andra sidan tycker jag att det är mycket mer spännande att få vänta på denna fantastiska överraskning hela graviditeten! Jag är så glad att Victor känner likadant, han älskar också överraskningar 🙂

Det finns dock en nackdel med att inte veta könet på bebis i magen och det är att det är svårare att knyta an. Det är faktiskt svårare att föreställa sig bebisen överhuvudtaget för man vill ju inte ställa in sig för mycket på ett kön om det visar sig vara det andra. Jag tycker faktiskt att hela graviditeten blir lite mer overklig när man inte ens vet om det är en flicka eller en pojke. Ja, man får nästan tvinga hjärna att förbereda sig på att det kommer en bebis. När jag var gravid med Isadora skrev jag också ett inlägg om att det är svårare att knyta an till bebis i magen när man inte vet vilket kön, läs inlägget här: Nackdelen med att inte veta bebisens kön

Jag minns att jag blev lite överraskad på förlossningen när Isadora kom ut. Jag tänkte till och med ”Va?! Är det här mitt barn?” För det första var jag överraskad över att hon var en flicka, vilket var lite knäppt eftersom jag trodde att jag väntade en tjej, men jag hade fått höra att jag ser ut som en pojkmamma så jag ställde in mig på att jag bar på en pojk. Dessutom vägde hon nästan 1 kg mer än Lucas som var jättespinkig när han kom ut, så jag såg inga likheter alls. Och sen såg hennes hår lite blont ut och det passade inte heller in i min bild av bebisen. Men jag vande mig vid tanken fort och fick inga problem att knyta an. Jag var bara lite överraskad 🙂

Jag undrar så vem vår bebis är och hur den ser ut? Jag tror ju att det är en tjej och jag föreställer mig att hon kommer ha mörkt hår när hon föds som sedan blir blont som mitt och Victors när vi var små. Jag tror att vår bebis kommer få blå ögon eftersom vi båda har det, men mer än så är svårt att föreställa sig 🙂 Gud sååååå spännande!

4 Comments

 • Lisa

  Jag tycker inte alls det här varit svårt att knyta an utan att veta könet, nästan tvärtom faktiskt. Vid min första graviditet hade jag en väldigt stark känsla av vem min bebis var, att få veta kön hade nog snarare gjort det svårare att föreställa mig min bebis, den kändes skönt att få fantisera helt fritt ? När min dotter väl föddes tog det flera minuter innan jag ens reflekterade över att kolla efter kön – det var ju MIN bebis jag drömt om som kom! Haha flummigt jag vet ? Sen tycker jag nog att en bebis kön är helt oväsentligt till en början, ett spädbarn behöver ju samma saker oavsett liksom plus vill inte få massa grejer i blått eller rosa innan bebisen ena har kommit ???

  • Johanna

   En bebis är så mycket mer än ett kön. Det enda tråkiga att inte ta reda på kön var att våra kläder var i mitt tycke tristare som könsneutrala än massa söta klänningar.

   Var aldrig aktuellt att ta reda på kön. Dels för överraskningem, men också att jag visste att ett visst kön kunde göra mig ”besviken” (fult att säga, jag vet) på ultraljudet, men jag visste att det inte skulle spela någon roll sen.

   Nu misstänker jag att min starka önskan kan ha varit min intuition, egentligen.

   Fint att få se när bebis kommer vem det är.

   • Emma

    Ja det håller jag verkligen med om. För oss spelar det ingen roll vad det blir men jag är kanske en väldigt visuell person för jag har jättesvårt att visualisera något alls om vår bebis pga att jag inte vet könet. Men det blir bra ändå ❤️ Jag tycker trots allt att överraskningen är mer spännande än att få veta ?

  • Emma

   Vad skönt! Min första tanke var inte heller könet när Isadora kom ut. 🙂 Jag har nog bara svårt att föreställa mig bebisen när jag inte vet något om den, inte ens om det är en flicka eller pojke. Märklig känsla ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.