Magen vecka 9 – bebis nr 3, vår “korv”

Magen växer och livmodern är nu stor som ett gåsägg och bebis stor som en jordgubbe 🍓 eller en stor grön oliv. Det är så häftigt att se hur magen tar form redan nu även om jag förstår att bebis fortfarande håller till nere vid blygdbenet. Det börjar bli svårt att hitta kläder som passar nu. Byxor är för trånga så jag måste knäppa upp varje gång jag sätter mig ner, men gravidbyxor är fortfarande för stort. Jag kör för det mesta med klänning och gravidstrumpbyxor men dom åker ner om jag går för snabbt. Besvärligt! Magen får gärna växa lite till så att det där med kläder blir lättare 🙂

Imorgon går vi in i vecka 10 och jag längtar tills första trimestern är över. Jag längtar tills illamåendet och den extrema tröttheten släpper taget om mig 💤 Jag längtar ihjäl mig efter att få känna bebis sparka, få en riktig gravidmage och börja boa inför bebbens ankomst ❤️ Ni som mådde illa under början av graviditeten, när började ni må bättre igen? Ge mig hopp!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Cecilia

  Jag har mått riktigt illa i båda mina graviditeter (mår lite dåligt bara jag tänker tillbaka på den tiden eller gör något som påminner om den perioden…) och båda gångerna har det börjat bli liiite bättre i vecka 11 för att sedan klinga ut och försvinna i vecka 12. Håller tummarna för att det blir så för dig också, då är det ju inte sååå lång tid kvar (även om varje dag med illamående känns som en väldigt lång dag). Kram

  Svara
  • Anna

   Ska ge dig ett bra tips som kan få illamåendet att försvinna (funka på mig men tog 2-3 dagar) jag köpte yoghurt med bakterikultur i (heter det så😅) verum vanilj. Hoppas det funkar för dig med, jag häll på att bryta ihop av illamåendet så detta var min räddning!

   Svara
 2. Kicki

  När jag väntade första barnet, så klingade tyvärr aldrig illamåendet av. Utan kräktes till och från mer eller mindre varje dag ända tills jag låg på förlossningen. Jag va inlagd flertalet vändor för att få dropp😱😱😱 Va rädd inför nästa graviditet, men hade tur🙏 tackolov bara illamående och utan kräkningar tills vecka12, sen mådde jag toppen!! Håller mina tummar att ditt snart klingar ut❤️ Kram Kicki

  Svara
 3. Skolkurator

  Mådde illa alla (3) graviditeterna, men kräktes inte. Runt v 20 blev det bättre i första graviditeten. Med de andra två åt jag postafen och fick akupunktur på MVC vilket gjorde det hela mycket lättare att leva med.

  Svara
 4. Liselotte

  Med Isac: Vecka 10-11, med Oliver: Vecka 11-12. Kämpa på, och ha inte dåligt samvete över att du allra helst ligger i soffan, det ÄR sjukt jobbigt, inte minst för psyket, att gå med konstant illamående. Kram <3

  Svara
 5. M

  Jag mådde illa, utan att kräkas nå speciellt från vecka 5-6 till Vecka 17 denna graviditet, bla förmiddagarna kunde äta tidigast runt 14 de flesta dagarna och äta på nätterna och kvällarna. Har mått helt okej och nu är jag i vecka 26 men förra veckan började jag få halsbränna nu istället. 🙈

  Lycka till. Illamåendet kan göra en helt handlingsförlamad, vet inte hur många gånger folk frågade hur jag mådde å gratulerade till graviditeten och jag började gråta pga allt är inte rosenskimrande med illamående.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här