Frågor & Svar

Samarbetet efter separationen

Jag fick en fråga angående min separation och hur samarbetet mellan mig och barnens pappa fungerar från en läsare som nyss separerat. Jag vill inte riva för mycket i det gamla, men gå gärna tillbaka och läs från 31:a augusti 2018. Jag skulle gissa på att dom flesta inläggen hösten 2018 handlade om just separationen.

Det jag däremot skulle kunna skriva om är hur samarbetet fungerar nu, snart 2 år senare. Det fungerar faktiskt väldigt bra 🙂 Barnen bor hos mig och Victor men har besökt sin pappa så ofta som det har gått. Det senaste året har dom besökt honom varje söndag-tisdag, om han och dom har varit friska. Han har flyttat närmare oss vilket har varit bra för Isadora som sover sämre när hon inte sover hemma och därmed inte blir lika trött som när hon dessutom måste upp tidigt för att åka till förskolan. Jair har gift sig med en brasilianska som är ett jättego med barnen så dom trivs verkligen att vara där. Det känns tryggt för oss 🙂

Nu ska Jair förmodligen börja jobba dagtid och därför kommer han ha barnen varannan helg istället. Det blir lite mindre tid för dom med sin pappa, men å andra sidan bor dom väldigt litet (i en etta) och vi märker att barnen, framför allt Isadora, sover väldigt dåligt så det kanske ändå blir bättre med tanke på att barnen kan komma utvilade till skolan när dom är här på veckodagarna. Hur som helst är vi samarbetsvilliga och skulle aldrig sätta käpparna i hjulet för barnens umgänge med sin pappa 🙂

När det kommer till högtider och födelsedagar så bjuder vi alltid in barnens pappa och hans fru. Jag är själv skilsmässobarn och har alltid saknat att inte få ha både min mamma och pappa på jul och på födelsedagar. Jag hade gärna sett att vi firade högtider tillsammans och därför vill göra vad jag kan för att ge barnen det. I julas bjöd vi in J och hans fru till en julfrukost med oss men dom tackade nej, däremot kom dom och firade både Lucas och Isadoras födelsedagar på deras kalas. Det betyder supermycket för barnen att alla är tillsammans så det är jag väldigt tacksam för. Detta året fyllde barnen år på vardagar så vi delade på deras födelsedagar. Lucas firade morgonen hemma hos oss innan han gick till skolan och sedan hämtade J honom tidigt och firade eftermiddagen. Isadora gjorde tvärtom och firade morgonen hemma hos J och kom till oss vid lunch och firade kvällen med oss 🙂

Vi tycker att samarbetet fungerar bra så även om varannan vecka inte är aktuellt så är alla nöjda med nuvarande upplägg. Och vi är flexibla att ändra om förutsättningarna och behoven skulle se annorlunda ut i framtiden. Huvudsaken är att barnen mår bra i allt vi bestämmer 🙂 En sak som underlättar betydligt är att både jag och barnens pappa har partners som fungerar bra med barnen. Det hade varit svårare för mig att dra det tunga lasset och ansvaret med barnen själv om inte Victor var med i bilden. Nu tar han/jag eller vi båda tillsammans alla föräldramöten, utvecklingssamtal och läkarbesök för barnen och det känns som en enormt trygghet för mig att ha honom vid min sida ♥

Fotograf: https://www.wanderings.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.