Fjärde graviditeten,  Frågor & Svar

Så här tänker vi dela upp föräldraledigheten

Jag fick en fråga om hur vi tänkt dela upp föräldraledigheten så jag tänkte besvara den i det här inlägget. 🙂

Vi har inte bestämt allt i detalj, men det vi vet nu är att jag kommer vara hemma två år. Vi bestämde det redan innan jag blev uppsagd från mitt jobb och det känns verkligen helt fantastiskt! Under den här tiden kommer jag pröva mina vingar med mitt företag, dvs. blogg, instagram och youtube och se om jag kan få det att bära sig helt och hållet! Detta är en jättechans för mig som vi har pratat om ända sedan vår första dejt 🙂 Jag är såååååååå exalterad!!!!

Men det blir ÄNNU bättre! Under dessa två år kommer jag inte vara ensam, jag och Victor kommer vara hemma väldigt mycket tillsammans, precis som vi varit under vårt första år. Victor har ett flexibelt jobb och kan jobba en hel del på distans vilket vi nu kan dra fördel av.

Det känns underbart att äntligen få mer tid med barnen, det har varit mitt mål med bloggandet ända sedan jag började tjäna pengar på den. Förhoppningen är att det kommer bli som när jag var liten, när mamma var hemmaförälder och jag inte behövde gå till varken förskola eller fritids 🙂

Det här upplägget känns helt perfekt på alla sätt och vis! Jag och Victor kommer ha massor av tid tillsammans som en familj, samtidigt som vi kommer kunna jobba på det vi båda drömmer om. Det känns också som att det är perfekt i tiden att göra denna satsningen nu när det ändå inte går så bra i ingenjörsbranschen på grund av coronakrisen.

Angående vem som ska plocka ut föräldradagarna så är mitt mål att inte ta ut några föräldradagar alls innan korven fyllt 1 år. Håll tummarna att jag lyckas! 🙂 Och om det går så bra att jag inte är i behov av dagarna alls, ja, då får vi se vem av oss som tar ut dom i slutändan!

6 Comments

 • Sanda

  Håller tummarna för er, det är ju så lyxigt och få förunnat att kunna vara hemma så mycket med barnen men också tillsammans. Vi har ju haft fördelen att ha flexibla jobb där vi kan lägga upp egna tider och att Hannes kunnat jobba hemifrån så vi alltid har kunnat vara hemma mycket ihop (speciellt eftersom jag bara jobbat 50% som mest) eller som med Noel nu; de första nio månaderna var vi hemma tillsammans (sedan hann Hannes jobba 2,5 månad innan han fick jobba hemifrå. pga Coronakrisen, yay!!!! :)). Vi har inte plockat ut en enda dag Noels första år (och bara 1-2 veckan med de andra) så visst går det ?

  • Emma

   Så lyxigt! Ni lever verkligen så som jag har drömt om 🙂 Och superbra av er att ha sparat föräldradagarna, dom kommer alltid att vara till användning senare 🙂

 • Johanna

  Kul att ni kan dela på det och vara hemma tillsammans. Hos delade vi med båda barn de har ändå börjat förskola runt 1 1/2år pga vi tycker runt den ålder att vi inte kan hålla dem tillräckligt stimulera hemma själva. Där vi nog alla olika. Min barn har båda älskat förskolan. Nu när jag har deltids permitterad har de varit arg över att ej få vara där full tid ??

  • Emma

   Hehe! Ja det är nog väldigt olika det där 🙂 Och ja, ska man ha ett barn som är över 1,5 år hemma så får man försöka hitta andra nätverk att umgås i så att barnen får kompisar och lär socialt samspel samtidigt som dom blir stimulerade. Jag förstår dig och barnen för nu under coronatider är det dötråkigt att vara hemma. Man kan ju ändå inte umgås eller göra roliga saker med andra…

 • Elin

  Va kul om alla barnen får vara hemma och slippa förskola o fritids! ? jag har varit hemma med barnen i 7 år ?. Jag har sökt några utbildningar till hösten så barnen kommer gå 1-3dagar/ vecka hos en dagmamma, min brors tjej?. Sen vill jag jobba 50%. Tål inte tanken på att mina barn ex inte får sommarlov ?

  • Emma

   Men Åhh lyx! Det är precis så jag alltid drömt om att få göra för mina barn. Det är ju guld om du kan jobba 50% sen också för då kommer du vara hemma och tillgänglig när barnen går igenom den tuffaste tiden i sina liv (när dom blir lite större, tonåringar osv) ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.