Tredje graviditeten

Rutinbesök hos barnmorskan vecka 39+3

Idag har jag varit på rutinbesök hos barnmorskan. Jag tror det här blev mitt sista besök, men jag har inget emot att vara preggo ytterligare en vecka. Alla värden var bra och bebis hjärtljud dunkade på fint i magen. Huvudet är långt ner men fortfarande lite ruckbart. Symfusmåttet var nästan 36 cm så nu hamnade jag pyttelite över medelkurvan. I samma vecka med Lucas mätte min livmoder 34 cm. Det ska verkligen bli spännande att se hur stor bebis är när h*n kommer ut 🙂

Jag berättade för barnmorskan att jag tycker att bebis har känts lugnare under dagtid dom senaste 3-4 dagarna. Jag har till och med blivit orolig och buffat på bebis som alltid har svarat men inte med nån show eller så… Men varje kväll kommer bebis alltid igång ordentligt och då får jag starka sparkar på mina revben så då slutar jag att oroa mig. Barnmorskan sa att bebisen kan ändra sitt rörelsemönster och bli mer aktiv på andra tider på dygnet, men att det är viktigt att bebisen svarar på mina buffningar. Jag tycker det känns som jag har en stark bebis därinne, men det är klart, man är alltid lite orolig. Normaltillståndet som mamma är ju att vara just orolig :O

  
 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.