Tester

Reimas testpatrull del 4 – Regnvädershjälten

Nu har vi kommit till den fjärde och sista delen i Reimas testpatrull, nämligen regn-testet! Den största utmaningen i den här delen av testet var helt klart att få regn på beställning. Göteborg är väl inte direkt någon solskensstad, utan i så fall mer känt för ”staden-där-det-alltid-regnar-på-tvären”, men att få vattenpölar här, det är inte alltid lätt den här tiden på året. Vi har haft en riktigt riktigt skitig lerpöl utan för oss i evigheter och sen finns det några roliga pölar på en parkering på andra sidan gatan. Så en dag när det hade regnat från och till hela dagen, så gav vi oss ut för att leka regnvädershjältar!

Testet utfördes på följande sätt

Vi började med att hoppa och spring genom vattenpölarna. Fem roliga vattenpölar fanns det, men den som var roligast var såklart den långa!

  

Lucas trodde inte sina öron när jag och Jair sa att han skulle sitta i vattenpölen! Herregud så glad han blev! Och då ska ni veta att den här killen egentligen inte gillar att bli smutsig! Men vatten är kul!

  
Och efter en liten stund frågade han oss om han fick ligga i vattenpölen också och vi svarade javisst!  Om kläderna inte höll måttet så skulle vi definitivt få reda på det nu!

Alla dessa moment med att springa, hoppa, sitta och ligga gjordes om flera gånger under en halvtimme. Vår lilla testare låg på rygg i vattenpölen två gånger 🙂

Hur upplever vi vattentätheten?

Inte en droppe vatten letade sig in genom jackan eller byxorna! Jag är väldigt imponerad för jag har alltid inbillat mig att man behöver galonkläder för att vara säker på att kläderna inte tar in vatten. Skaljackan som Lucas testar har en vattenpelare på 15000 mm och byxorna har 10000 mm och dom har verkligen bevisat, genom det här testet, att dom håller måttet! Det enda som inte höll vattentätheten var förstås mössan! Den blev alldeles genomblött och droppade ner lite vatten i nacken på Lucas som vi fick torka bort för att han inte skulle bli ledsen. När vi kom hem och tog av skalkläderna så var Lucas helt torr på kläderna under.

Nöjd testperson 🙂 

Kläderna som har testas i detta inlägg är följande:
Reimatec ® Skaljacka Jam
Vårbyxor Erft
Reimatec® Vantar Litava
Mössa Frappe

Läs gärna tidigare inlägg om dessa plagg här:
Reimas testpatrull del 1: Första intrycket
Reimas testpatrull del 2: Master chef i sandlådan
Reimas testpatrull del 3: Vilddjurstämjaren

Testpatrol_logo

Stort tack till Reima för att vi fick möjligheten att vara en del av er testpatrull!

/I samarbete med Reima

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.