Tester

Reima testpatrull del 1: Första intrycket

Lucas har fått äran att vara med i Reimas bloggtestpatrull, så himla roligt! Precis innan helgen fick han hem ett paket med ett helt set med supersnygga skalkläder i turkost! Helt i vår stil! Nu ska dessa utvärderas noga i fyra delmoment. Första delmomentet är att skriva om första intrycket av kläderna så det gör jag nu i det här inlägget.

Färg

Jag älskar färgerna! Jag tycker barns kläder ska vara färgglada så det här föll verkligen mig i smaken 🙂 Dessutom är det säkrare för barn att ha färgglada kläder. Jag vet inte om ni minns att det var en flicka som föll i sjön och hamnade under isen, man hittade henne med helikopter tack vare hennes rosa jacka. Och vet ni vad?! Hon överlevde och är idag helt återställd trots att hennes hjärta hade stannat och hon hade en kroppstemperatur på endast 13 grader när hon hittades! Helt fantastiskt! Artikeln hittar ni här: Stella, 10, lurade döden i det iskalla vattnet


Jackan

Jackan är en skaljacka som passar som vår- och höstjacka. Jag såg på insidan av jackan att den har Reima Play Layers® tryckknappar för att kombinera med Reimas mellanplagg för kallare dagar, så det kommer jag köpa till så att vi kan ha jackan lite längre inpå hösten 🙂  

Jackan är vind- och vattentätt med en vattenpelare på hela 15000 mm, det ska bli riktigt spännande att testa! Sömmarna är tejpade så att även dom ska vara vattentäta. Huvan är fäst med tryckknappar så att den lätt ska lossna om barnet skulle fastna. Fram på jackan är det två stora fickor som stängs med blixtlås. Jackan är utrustad med mycket reflexer som är snyggt och strategiskt placerade 🙂  

På insidan av jackan är det ett nätfoder som ska göra att jackan andas och ventilerar så att man slipper bli svettig. Längst ner på jackan finns en reglerbar dragsko som är placerad i små fickor på insidan. Jag antar att den reglerbara nederkanten är för att det inte ska komma in tjuvluft eller vatten när man leker i vattenpölar 🙂 

Ni hittar jackan på Reimas hemsida här: Reimatec ® Skaljacka Jam

Byxorna

Byxorna har en härlig turkos färg precis som Lucas första skalkläder hade faktiskt. Jag är väldigt förtjust i turkos och vill mycket hellre ha färg på alla barnkläder, svart är så trist… Men jag tror inte att jag hade valt turkosa byxor till en 3-åring eftersom jag tänker att dom nog kommer bli smutsiga snabbt. Så detta får vi helt klart utvärdera! Det kanske inte alls är några problem att tvätta dom ofta 🙂

IMG_2323-0

Byxorna är regntäta och har en vattenpelare på 10 000 och dom ska även skydda bra mot vind och regn. Byxorna går högt upp ovanför midjan på barnet och det tycker jag verkar vara väldigt bra eftersom det förmodligen inte kommer in nån tjuvluft eller vatten på det viset. Byxorna stängs med en dragkedja mitt fram på magen och reglerbara elastiska hängslen görs att byxorna hålls på plats. Hängslena har inga spännen som jag är van vid, jag funderar om det kanske är för att göra det lättare för barnet att ta på sina byxor själv? Byxorna har fothällor längst ner som är avtagbara, men jag skulle inte vilja ta av dom. Jag tycker dom är kanon som håller bensluten på plats och det är perfekt när skorna kan hänga kvar i byxorna. Det går så mycket snabbare för Lucas att ta på sig då 🙂 På bensluten finns det detaljer i reflexmaterial.

IMG_2298-2

Jag hittade inte den färgen på byxor som vi har fått på Reimas hemsida just nu, men här är en direktlänk till dom svarta byxorna: Vårbyxor Erft Byxorna finns just nu i 5 olika färger.

Vantarna

Vantarna är Reimas Reimatec® Vantar Litava som ska vara helt vattentäta med en vattenpelare på 12 000 mm. Just vantar tycker jag nog är det allra svåraste till småbarn. Vantar utan dragkedja är helt hopplösa att få på, men den här vanten har en dragkejda, fast den öppnar inte vanten helt utan gör den bara större och mindre tajt. Vantarna har en svart förstärkning mellan tummen och handflatan och vantarna har reflexdetaljer. Det ska verkligen bli spännande att se Lucas leka och greppa saker med vantarna. Jag upplever ofta att han tycker det är svårt och tar av sig vantarna. Vi får se om han gör det med dessa också. Jag saknar ett sånt där band mellan vantarna som gör att vantarna hänger kvar i jackan även om barnet tar av sig dom.

IMG_2299

Mössan

Mössan är Reimas Mössa Frappe som är en enkel och snygg mössa. Den är dessutom vändbar så man kan ha antingen turkos eller mörkblå 🙂 Dessutom har den en solskyddsfaktor på SPF 40! Kanon ju!!


Storleken på kläderna

Lucas har storlek 98 på överdelar och har precis börjat gå över till 98 på underdelar också men ibland är storlek 98 lite för stort för honom eftersom han inte längre har nån blöja att hänga upp byxorna på 😛 Jackan och byxorna från Reima är i storlek 98 och dom är ungefär så som jag förväntade mig att dom skulle var i storleken. Om jag hade valt en mindre storlek så hade det förmodligen blivit för litet till hösten. Nu finns det gott om plats både i byxorna och i jackan. Byxornas hängslen är reglerbara och Lucas har just nu på det minsta.

Vantarna kändes stora, men jag tycker alltid att vantar känns som man köpt fel storlek om man inte köper tunna fingervantar. Det var mycket plats kvar för tummen.

Är kläderna lätta att klä på?

Jag tycker absolut att kläderna vara lätta och smidiga och ta på. Lucas tar inte på sig själv än, men dagis har berättat att Lucas tog på sig själv där en gång så vi får väl se, kanske börjar han göra det hemma snart också 🙂 Det enda jag tycker är lite knöligt att få på är vantar. Det var svårt att få i tummen på rätt plats, men både jag och Jair lyckades (vi tog var sin sida 🙂 ). Det underlättade helt klart med dragkedjan, utan dragkedja hade det varit hopplöst!

Testpatrol_logo

/I samarbete med Reima

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.