Tester

Recension av Axkids babyskydd

– I samarbete med Axkid

Nu är det högtid för Isadora att byta till en bilbarnstol. Dagarna har gått i ett så jag har inte haft en tanke på det, men nu börjar hon bli riktigt tung i babyskyddet och hon är helt klart redo för en riktig bilstol 🙂 Men först tänkte jag skriva ett inlägg om själva babyskyddet, en recension av Axkids babyskydd Babyfix.

babyfix axkid recension

Babyfix är ett av dom lättaste babyskydden på marknaden vilket är positivt både för säkerheten och för användaren som bär sin bebis i babyskyddet. Jag bär fortfarande Isadora i babyskyddet., men jag orkar inte bära några längre sträckor längre. Skyddet är djupt med höga sidoskydd och bältet är enkelt att justera varje gång bebisen ska använda det. I början när bebisen är nyfödd så finns det en liten kudde man kan använda under rumpan på bebisen för att h*n ska sitta bättre. När bebisen blir större så tar man bort den och då blir stolen rymligare igen. Vi tog bort kudden när Isadora var 4 månader.

IMG_9043 IMG_9042
Babyfix har mjuka axelmuddar och bekväm nackkudde för att det ska vara så bekvämt som möjligt för bebisen. När babyskyddet står på golvet så har den en vaggfunktion som är super om man vill att bebisen ska sova eller somna innan man går till bilen. Babyskyddet har en solskärm som man kan vika ut och klädseln går att tvätta i maskin.

IMG_8183

IMG_9047

Så här kan man stoppa vaggfunktionen

Basen till babyskyddet är kanonbra! Jag är så glad att jag har en bas nu med andra barnet. Det är löjligt hur viktigt det kan vara att det går snabbt när man ska iväg! Det går lätt och snabbt att klicka i babyskyddet i basen och det är också säkrare för bebisen eftersom basen sitter som berget om man har ett isofix i bilen.

IMG_9050

En sak med bältet som jag råkade ut för ofta i början var att när jag tryckte på knappen för att lätta bältet så råkade jag hålla fast remmen som man drar åt bältet med av misstag och då lossade inte bältet. I början trodde jag att det hade trasslat sig på baksidan för det gjorde jämt vårt gamla babyskydd, men det var alltså bara jag som höll i det! Så det kan vara värt att tänka på om man tycker det går trögt att lossa på bältet 😉

IMG_9049

Vi har även varit ute och rest med babyskyddet och då var det smidigt att fästa babyskyddet med bilen säkerhetsbälte.

IMG_8611-0

Isadora har alltid varit nöjd i babyskyddet. Hon tycker om att åka bil på dagtid, men inte när det är mörkt. Isadora somnar gärna i babyskyddet när jag lämnar på dagis och dom gångerna hon gör det så brukar jag låta henne sova vidare när vi kommit hem. Vi har varit väldigt nöjda med babyskyddet så det känns lite tvådelat att behöva byta till bilstol nu, men det är ju dags. Ska bli spännande att lära känna en ny bilstol 🙂

IMG_9046

Fråga gärna om det är något ni undrar. Om jag inte vet svaret så tar jag reda på det 🙂

8 Comments

 • Jennifer T-K

  Hur mycket väger Isadora och vilken maxvikt har erat babyskydd? Har själv en Axkid till min dotter som är 3,5 månader. Hon väger dock redan 8kg och börjar bli irriterad över att hon sitter trångt i babyskyddet trots att jag upplever det betydligt rymligare än andra varianter! Jag orkar inte bära henne i babyskyddet längre och det är ett helvete att få upp i bilen och i basen (är klen och kort). Jag hoppas verkligen att hon blir stadig tidigt för jag längtar verkligen efter att byta bilstol!

  Har du några tips på hur man lättast bär ett babyskydd? Tänkte om det finna några supertips där ute då dom är så jäkla otympliga att bära, helst för en kortis… Kram!

  • Emma - På Smällen!

   Hej Jennifer! Axkids babyskydd går upp till 13 kg. Jag bar själv runt på babyskyddet tills Isadora vägde 9 kg så jag förstår precis vad du menar. Tyvärr har jag inga bra tips, jag bär i armvecket och efter ett tag så somnar ju armen haha 🙂 Men Axkids babyskydd är iaf ett av dom lättare på marknaden så det var ett bra val att välja den 🙂 Och det där med att vara kort förstår jag för jag tyckte att det var väldigt tungt på slutet när jag skulle lyfta i babyskyddet i kundvagnen och det borde ju vara jämförbart med när du lyfter upp babyskyddet i basen i bilen. Ett tips är att skaffa adaptrar till barnvagnen för då blir det lite mindre lyft. Jag ångrar att jag inte gjorde det, men jag trodde att vi skulle byta till bilbarnstol mycket tidigare så jag prioriterade inte det. 😛

 • Olivens mamma

  Vi har ett babyskydd ifrån brio. Den kom med vagnen, å det är det bästa med den att man kan fästa den på vagnen. Vi har en bit till bilen så det underlättar jättemkt. Vi börjar fundera på att köpa en bilstol. Men vet inte vad eller hur man ska tänka i denna djungel ?
  Våran son är 7 månader å väger 8,2 så han börjar också bli väldigt tung att bära på. Men du kanske har några tips på hur man ska välja. Tack ?

 • Elin

  Jag tycker många baby skydd gör att bebisen verkligen hamnar i liggposition, jag vill ha mer sittande då det brukar blir lite svårare att ha bebisen i bilen när de inte vill ligga ner så mkt längre. Jag tycker isadora ser ut att sitta rätt bra på sista bilden. Hur är denna stol angående de tycker du? Jag har själv haft en betade som har varit väldigt ”sittande” men dock är den super tung att bära! Om jag får fler barn vill jag ha en annan!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.