Tester

Test av Oster Versa Performance Blender

Vi har fått möjligheten att testa en Oster Versa Performance Blender. En rejäl mixer som skulle kunna jämföras med mixrarnas Rolls Royce! Jag har läst runt lite på olika bloggar och man kan väl säga att kärt barn har många namn! Den kallas bland annat för stor och stark, ett fartmonster i köket, amerikansk superblender, en riktig blender, ett riktigt kraftpaket, en kompis i köket, en fantastisk blender. Oster är Amerikas största märke för blenders som nu kommit till Sverige via Acreto som är distributör i Sverige.

Oster Versa är den kraftfullaste av alla blenders från Oster med en motor på 1400 watt som når upp till 28 000 varv/minut! Dom sex knivarna roterar upp till 400 km/h, det kallar jag high power! Oster mixar lätt ner en hel frukt, grönsaker, nötter och is. Den klarar även att mixa varm mat, till exempel soppa upp till ca 80°C.

20150318-204924-74964142.jpg

Jag hämtade ut min Oster Versa på posten igår och jag blev rejält överraskad när jag hämtade det stora paketet. Det är en stooor blender vi snackar om, men det får man nästan räkna med när det är en sån motor på den. Kannan är också stor och rymmer hela 1,9 liter så man kan göra en rejäl smoothie som räcker till hela familjen istället för att göra i flera omgångar. Hela mixern andas stil och kvalitet! Oster har 7 års garanti på sina blenders!

Imorse provade jag den för första gången och gjorde en smoothie på blåbär, hallon, banan och vaniljyoghurt. Perfekt sätt att starta dagen på!!

20150318-204924-74964656.jpg

 

Fakta Oster Versa

  • All Metal Drive™-teknologi som innebär metall mot metall i drevpartiet från motor till knivar och som är känd för en mycket hög användbarhet
  • Patenterad vändbar 1400W-motor som når upp till 28 000 varv per minut
  • Variabel hastighetskontroll med puls och touch-knappar (soppa, smoothie, röror) för förprogrammerade inställningar
  • Max kontinuerlig belastning 10 min (motsvarande för ”vanliga” blenders är 1 minut!)
  • Rostfria 6-point blad som roterar upp till 400 km/h
  • 1.9L BPA-fri, smak- och smutsavstötande kanna av Tritan™
  • Tvådelat tätt lock
  • Inkluderar presstav
  • 7 års garanti

 

Rengöring

Jag tycker alltid att det är jobbigt att göra rent mixers, särskilt om man inte gör det på en gång, då sätter sig fruktbitar på knivbladen och det är svårt att komma åt. Det är inte ett problem med den här Oster Versa, fyll bara halva med vatten och två droppar diskmedel och kör i 1 minut så är den ren!

 

Jag älskar smoothies och Jair gillar att göra jucier så det kommer nog bli mest sånt, men eftersom det kom med en receptbok med mixern så kanske vi kommer prova lite sånt också. Det går ju till och med att göra glass i mixern, kanske ska prova det 🙂 Soppa är också gott, men det kanske blir mer till vintern, nu är det ju snart sommar 🙂

 

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.