Tester

Test av EasyHug bärsjal – liggposition

Idag provade jag för första gången vår Easyhug bärsjal. Lucas fick ligga i liggposition eftersom han inte är tillräckligt stark i nacken än. När barnen är cirka 2 månader brukar dom vara starka nog att bära i ”grodposition”. Det var lite svårt att förstå hur man skulle få till liggposition. Men jag lyckades nog ganska bra tror jag men det krävdes ganska många försök och det blev en väldigt arg bebis som inte lugnade sig förrän jag tog ut honom… :-/ tråkigt för det kändes som han borde tycka att det var ganska bekvämt att ligga så för jag brukar hålla honom så. Jag tyckte också själv att det kändes bekvämt att bära honom så och jag hade kunnat se lite bättre om jag skulle laga mat eller så än vad jag gör när jag använder bärselen.
Jag ska prova bärsjalen igen när Lucas är på bra humör 🙂 om han inte gillar ligga i den då så får jag väl vänta tills han är tillräckligt stark i nacken. Han är rätt stabil redan så det dröjer nog inte så länge till 🙂
Jag tog en bild men som ni kanske ser på min min så var jag rätt stressad när han blev så arg så jag tänkte inte på att ta en bild framifrån. Sjalen är lite snodd på den sidan närmast spegeln. Jag hann inte riktigt fixa ordning den sidan, men Lucas låg bra i sjalen ändå. Han var nog bara arg för att jag grejade så mycket med honom!

6 Comments

  • Emma

   Jag har hört mycket gott om den så du gör nog helt rätt i att köpa den 🙂 det dröjer kanske en månad till innan jag hinner testa den med Lucas i grod/sittposition. Men jag tycker den känns väldigt smidig, man behöver ju inte knyta den eller nåt sånt så den är väldigt enkel 🙂

 • Mikaela

  Va jätte försiktig med sjalen! Har läst två tre artiklar om bebisar som kvävts ihjäl i sånna. Om det är exakt Den modellen vet jag inte, men ha de i åtanke!! Kram

  • Emma

   Tack Mikaela!! Gud vad hemskt!! Jag ska absolut ha det i åtanke!! Läskigt :-/ den här sjalen tror jag inte att man bär så tajt när dom är två månader så då borde risken vara mindre. Vi tog dessutom en storlek större på sjal så det borde vara bra med plats 🙂

 • Louise

  Jag använder EasyHug till min dotter som nu är 15 månader. Den är heeelt suverän! När hon var riktigt liten bar jag i liggande ställning. Det gick bra. Fötterna stack ut på sidan och självklart hade jag inte tyget för ansiktet (såg kommentaren om kvävningsrisk ovan men det var ju en debatt om en helt annan sjal än EasyHug). När min dotter var ca 7 veckor började jag bärs henne i sittande ställning med ena slingan som extra stöd för nacken. Hon trivs fortfarande i EadyHug så när hon inte vill sitta i vagnen åker den på direkt. Hur smidigt som helst och inte alls tungt.

  Fin blogg förresten 🙂

 • Emma

  Hej Louise och Mikaela! Jag tycker också att sjalen är helt suverän! Och så enkel som den är! Jag har testat att bära Lucas i sittande ställning nu också och det gillade han jättemkt och somnade sött 🙂 Den andra bärsjalen som bebisar har kvävts i är förmodligen Infantinos Sling Rider som återkallades år 2010, eftersom tre barn i USA kvävts i den. Ni kan läsa mer om det på den här sidan. http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2010/Infantino-Recalls-to-Replace-SlingRider-Baby-Slings-Three-Infant-Deaths-Reported/ och här: http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Varningar/Varningar-2010/Barselen-Infantino-Slingrider-aterkallas/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.