Test av skötväska från Petite Cherie

– Samarbete –

Den senaste skötväskan från Petite Cherie är helt klart den snyggaste och bästa hittills! Jag gillar när skötväskan blir en accessoar och så gillar jag när skötväskan är såpass snygg att den får ett liv efter bebis också. När man börjar jobba efter en lång mammaledighet så är man oftast inte jättesugen på att gå till jobbet med en klassisk skötväska på axeln – det är ungefär lika lite intressant som att använda gravidkläder efter graviditeten (undantag för tiden innan magen har dragit sig tillbaka). Jag tycker att Petite Cherie brukar vara ganska bra på att designa just såna skötväskor som får ett liv efter bebis och nu har dom gjort det igen, fast denna gången har dom gjort den så mycket snyggare och sååå mycket bättre genom att inkludera en mindre väska inuti – med eget axelband! Så himlans fiffigt! Ni hittar den här: Petite Cherie 2-in-1 Den finns både i svart och i cognac.

img_6636

Skötväskan har inga utvändiga fack alls så det finns egentligen ingenting som avslöjar att den är en skötväska. Det är bra med skötväskor som har fack och sånt på utsidan, särskilt när man ger ersättning kan jag tänka mig, men då syns det oftast tydligt att det är en skötväska. Självklart behöver man inte bry sig om det, det är ju snyggt på en barnvagn, men för mig som gärna vill ha en bra skötväska som kan bli datorväska efter bebistiden så är den här suverän.

img_6628img_6629

Axelbanden räcker till för att hänga väskan på axeln och den medföljande axelremmen går också att sätta på skötväskan om man vill. Jag använder den medföljande axelremmen till den lilla innerväskan som jag lägger allt som jag behöver när jag ska byta blöja. Innerväskan är också kanon när jag inte vill bära med mig alla blöjor, ombyten m.m. vid t.ex. BVC-besök, öppna förskolan, muséet m.m. – då stoppar jag bara mobilen, plånboken, kameran och nycklarna i den lilla väskan och hänger över axeln.

img_6633

I skötväskan finns det några fack. Två stycken som skulle vara perfekt för t.ex. en flaska som inte får tippa, ett som stängs med kardborre där man kan lägga skötdynan som medföljer och ett fack med dragkedja som stängning. Både den stora och den lilla väskan stängs med dragkedja och den lilla väskan har också ett inre fack som stängs med dragkedja.

img_7013

img_7011

En annan grej som jag verkligen tycker att Petite Cherie har lyckats väldigt bra med är kabinhakarna som sätts fast med ett spänne som passar på alla vagnar. Väskan sitter som ett smäck på alla mina vagnar tack vare dom kabinhakarna! Det enda jag önskar är att dom där spännena skulle gå att köpa löst för då hade jag satt en på varje vagn. Det skulle underlätta så mycket när jag vill byta till nån av dom andra vagnarna.

img_6635

 img_6630

Just nu finns denna skötväskan både i svart och i cognac med 500 kr rabatt, så istället för 1299 kr så kan ni få den för 799 kr just nu 🙂

img_6632

/I samarbete med Jollyroom

 

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Emelie

  Vad har du för vagnar? Jag har en Emmaljunga Super Viking och funderar på att köpa en sån här skötväska men skulle vilja se hur den sitter på en sån först 🙂

  Svara
 2. Heidi

  Denna väska fungerade inte att hänga på min crescent trike med liggdelen på. Funktionsmässigt en vettig väska, men hållbarheten över tid är jag skeptisk till utifrån materialet. Detta/liknande material tenderar spricka och torka ut. Bara efter ca en månads användning ser jag redan små förändringar på stora väskans bärhandtag o då har jag knappt hanterat den, aldrig burit den på axeln t ex. och då den inte gått att hänga på vagnen har den fått fylla korgen under. Fördelarna hos väskan är: att den lätt går att torka av; den väger ytterst lite (många designade skötväskor är tunga i sig själv); tidlös design som påminner lite om marc jacobs om man så vill. Min sambos åsikt: tantväska som han vägrar använda – våra manliga vänner instämmer.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vad tråkigt att det inte gick och hänga på liggdelen, men det borde inte vara några problem att hänga på vagnen sen när du har sittdelen på. Jag har använt mig av min skötväska nästan varje dag sen i oktober när jag fick den (alltså 7 månader). Jag gick precis och granskade väskan supernoga efter att ha sett din kommentar och på min skötväska finns inte någon påverkan alls så vinter, regn, snö och kyla klarar den utan att torka ut och spricka. Den lilla väskan som ligger i använder jag ännu mer eftersom jag använder den som vanlig vardagsväska (den är perfekt storlek för kameran haha) och den hade en liten påverkan gå axelbandet. Gummit som sitter på sidan av sömmarna på axelbandet hade börjat lossna lite på ett ställe. Men annars har båda väskorna hållt sig jättefint. Jag lägger väldigt mycket i min skötväska så den blir alltid ganska tung men även det har den klarat och innerfodret är också helt överallt – det brukar alltid gå sönder på mina skötväskor. Haha kul det där med tantväska! Haha! Jag håller inte med, men jag kanske är en tant då haha 😛 När vi skulle ha Lucas så var Jair också supernoga med hur skötväskan såg ut, nu bryr han sig inte längre och jag tycker att det viktigaste är att den matchar vagnen 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här