Inte vattkoppor, bara jävla akne!

Usch nu svär jag till och med i rubriken… men det här känns så jävla hopplöst! Just nu, ser det ut som jag har haft vattkoppor i ansiktet och på ryggen… och nej, jag överdriver inte!! För en gång skull ska jag visa er hur det ser ut när det är som värst och det här slår ändå inte mitt värsta akneutbrott som jag hade när jag ammade… Mina Nourish-produkter är slut sen ett par veckor tillbaka och jag har ju fått halsfluss plus att jag har mens och allt det här har säkert påverkat. Hormoner och fökylningar + pencillin brukar visa sig på mig. I torsdags kände jag mig till och med lite deprimerad. Aldrig i livet att jag hade gått ut. Det var faktiskt en av anledningarna att Lucas fick vara hemma med sin halsfluss-mamma istället för att gå till dagis… då kanske ni förstår hur jobbigt jag tycker att det här är.

Och allra allra jobbigast av allt kändes att jag ska ju på bloggkryssning i Stockholm med Tallink Silja på onsdag! Det kommer fotas vitt och brett occh jag kommer vara FUL och alldeles PRICKIG! :’-( Usch, jag vill bara bränna bort finnarna i ett solarium eller fräta bort dom med någon syra eller nåt! Låter brutalt men tillslut gör man vad som helst! Enda sedan mina Nourish-produkter har tagit slut så har jag försökt att hushålla (spara lite pengar) och använda olika hudvårdsserier som jag har fått i goodiebags och sånt… men det verkar inte ha funkat så bra. Det kan bero på att förutsättningarna inte har varit dom bästa och att jag har blandat hudvårdsserier…

I torsdags så bestämde jag mig iaf för att köra på en gammal goding, nämligen en “Grönsåpa-kur”! Ett riktigt husmorsknep som faktiskt funkade till och med den där gången som jag hade mitt värsta utbrott i mitt liv, då när jag ammade. För mig funkar inte grönsåpa att använda som daglig ansiktstvätt. Huden torkar ut och tillslut får man akne för att huden är för torr och behöver näring, men som akut hjälp funkade den iaf förra året. Så ja, jag provade den igen.

Idag är det lördag och det är redan mycket bättre, se bara på bilderna! 🙂

20141108-184016-67216980.jpg

Skillnaden är att i torsdags var finnarna ilskna, röda, mogna, utstående och variga/blodfyllda. Nu, idag är nästan alla helt platta och busenkla att sminka över. I torsdags hade hyn bara blivit sämre om jag hade sminkat mig.

När jag använder grönsåpa så brukar jag tvätta både med min vanliga ansiktstvätt och sedan med grönsåpan. På kvällen lägger jag ibland nattkräm och ibland inte. Det beror på hur torr huden är. När det är som värst så är ju finnarna ofta ganska feta och eftersom jag vill torka ut dom (ungefär som tandkrämsknepet men det funkar inte på mig) så vill jag inte tillföra någon fet nattkräm. Om ni får  något akut akneutbrott och snabbt vill bli av med det så kan det här ju vara värt att prova. Det som är bra med grönsåpa är att det är helt naturligt och det skadar alltså inte huden (det är inte ett frätande rengöringsmedel). Det enda som händer är att huden kan bli väldigt torr, men det märker man ju och då får man sluta i så fall.

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Johanna

  Hej Emma!

  Jag lider av EXAKT samma problem!!! Gud vad underbart att se att jag ändå inte är ensam. Jag mår så dåligt paykiskt av detta. Bara en sådan simpel sak som att gå till badhuset med familjen ger mig ångest, för då måste jag ju tvätta av sminket för att kunna leka ordentligt med mina tre barn. Jag vill gärna inte gå utanför dörren utan smink, men de fåtal gånger som jag gör det så upplevs jag nog som otrevlig, eftersom jag automatiskt tittar neråt/gömmer mig när jag pratar med någon. Det är fruktasvärt! En gång frågade till och med en bekant “hur jag måt egentligen” just eftersom det ju ser förjävligt ut rent utsagt! Jag har som du, också på ryggen. Och i hela ansiktet, förutom pannan. Detta sätter så många käppar i mitt liv! Jag har även en del ärr från mkn ungdom då jag rev mycket.

  Berätta mer om de här Nourish-produkterna? Är der bra? Och grönsåpan, tvättar man med den som vanlig tvål på kvällen alltså?

  Stor kram til dej!!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Gud vad underbart att JAG inte är ensam! Haha! Som bloggare när man blottar sig så här så känns det skönt att höra att JAG inte är ensam! Och du tycker att det känns skönt att du inte är ensam 🙂 och det finns säkert många fler än bara du och jag som känner lättnad över att dom inte är ensamma 🙂

   Jag har precis skrivit ett jättelångt inlägg för att svara dig: http://blogg.loppi.se/pasmallen/19201/

   Svara
 2. Förskolemamman

  Först och främst en stor eloge till dig som har modet att lyfta detta viktiga men jobbiga ämne! Jag har själv haft problem med akne tidigare och vet vilken ångest det kan föra med sig, kan fortfarande få lindrigare utbrott ibland men lyckas hålla det i schack men hjälp av rätt kost och bra produkter. Hoppas du får bukt på det snart och ännu en gång tack för att du lyfter detta.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här