Träning,  Viktnedgång

Vikt fyra veckor efter FL

När man helammar så gör man av med cirka 400-500 kalorier extra om dagen. Det märks verkligen på min aptit! Jag har skrivit det innan, att jag är hungrig typ jämt! Känns som ett hål i magen typ och jag känner mig aldrig riktigt mätt hur mycket ja än äter känns det som!

Jag trodde att jag skulle rasa i vikt efter graviditeten och typ bara ha 4 kg kvar att gå ner efteråt. Men nu 4 veckor senare så ligger jag fortfarande på 8 kg mer än startvikten, jag har alltså gått ner 7 kg. Vikten pendlar också väldigt från dag till dag även om jag väger mig samma tid och så. Ibland skiljer det nästan 2 kg!!! Sen förra veckan har jag gått ner 0,2 kg men å andra sidan har jag ju knappt rört på mig överhuvudtaget! Jag skulle gärna vilja gå ner 0,5 kg i veckan.. det skulle jag tycka var lagom… men det kommer väl nu när jag kan börja röra på mig igen 🙂 Det får ta den tid det tar helt enkelt. 🙂

4 Comments

 • Anneli

  Jag va jätteförvånad över att va just mer hungrig/sugen på nåt hela tiden efter graviditeten jämfört med under. Man tyckte ju att man va sugen på massa godsaker etc när man väntade barn men det va ju ingenting jämfört med såhär efter 😉

 • S

  Men det har ju bara gått 4 veckor! 🙂 9 månader upp och 9 månader ner brukar man ju säga. Så att kroppen hinner med. Att vikten pendlar sådär kan mycket väl ha med hur mycket mjölk du har just då. Och det är ju bara 8 kg (kanske mindre om du räknar bort tuttarna).
  Vad fin Lucas är förresten! Rycker lite i äggstockarna… 🙂

  • Emma

   Tack så mycket! 🙂 jo du har nog helt rätt, tycker bara att dt känns så trist att vänta 9 månader…. Men men, det är ju helt klart värt det!!!! 😀 och det kanske är brösten som spökar, mjölken och dom väger väl en del också 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.