Första graviditeten,  Tester

Graviditetskudde

Jag har så himla svårt att somna och när jag väl har somnat så sover jag bara några timmar…! Och det är inte lätt att hitta en skön sovställning heller, jag får typ bulla upp med massa kuddar! Och varje gång jag vänder mig så ramlar ju kuddarna ut ur sängen eller kommer på vilovägar!! Jag brukar ha en kudde under magen, en mellan benen och en mellan knäna och ändå säger min kille att jag envisas med att bulla upp med täcket också i sömnen så det slutar alltid med att jag snor hans täcke också!!! 😀  Men tur att min kille är så snäll, för han lägger sig bara lite närmare mig och lägger sitt täcke över mig också 🙂 underbara kille!

Men nu hoppas jag ändå att det blir ett slut på det här! Jag ska nämligen testa en Graviditetskudde, även kallad Stödkudde, från GravidochBarn.se!

Kudden är Dreamgenii graviditetskudde och den ska ge ordentligt stöd för rygg, svank och knän. Jag har under de senaste två-tre veckorna fått ont i ryggen i brösthöjd. När jag vaknar på morgonen så kan ryggen vara så stel att jag knappt når till toasitsen för att öppna den så att jag kan gå på toa!! Undra om det kan bero på en dålig sovställning det också…?

På Gravidochbarn’s hemsida står det så här om kudden:  ”Optimalt ligger man på vänster sida som är den bästa positionen för mor och barn (men är lika bekväm på höger sida genom att ha benstödet mellan baksidan av knäna) och förhindrar dig från att rulla över till rygg under din sömn (som kan begränsa blodflödet till barnet).” Där vill jag tillägga att vänster sida är helt klart bäst om man även lider av halsbränna! Det vet jag! 😉

Kudden hittar ni HÄR! Jag återkommer till er när jag har provat den!!!! 🙂

4 Comments

 • Viktoria

  Varför är vänster sida bäst? Jag kan bara sova på höger. Men nu blir lag lite orolig varför är det bäst för barnet? När slutade du sova på mage(om du gjorde det innan) jag sover ibland på mage och är i v 20 nu.

  Svar från Emma: Jag vet inte riktigt men jag googlade lite på det. Gör inte det!!! Man blir bara nojjig och orolig! Jag tror inte att det skadar barnet att ligga på vänster sida. Kroppen är gjord för att bära barn i magen och lyssnar man bara på kroppens signaler och bebben om den börjar sparka när man ligger på ena sidan så ska det inte vara någon fara. Jag har aldrig sovit på mage nån gång, men jag brukar ligga på sidan med det benet som är underst helt rakt och det andra böjt med knät ganska högt upp mot magen. Den här ställningen gör att ena sidan på magen belastas en del och nu har bebisen börjat protestera när jag ligger så haha!! 🙂 Sparkar inte bebisen när du ligger på mage?

 • pilla

  Jag har en gravidkudde. Hade det förra graviditeten och denna. Underbar, skulle inte kunna vara utan den. Använder den även när jag inte är gravid. Jätteskön för ryggen

  Svar från Emma: Låter bra!!! hoppas jag gillar min lika mkt 🙂

 • jessy

  Jag älskar min gravidkudde! Spc nu när man börjar känna sog större så är den jätte skön att gosa in sig i.. Bara synd om min man som börjar få mindre plats i sängen 😉

  Svar från Emma: Haha!! men det får männen helt enkelt stå ut med 🙂 Vi är ju två 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.