Boa, greja och fixa

Ursäkta mig för lite dålig uppdatering. Men jag vill i alla fall kika in och säga att jag INTE är inne och föder ännu 🙂 Vi håller på att boa för fullt här hemma! Jag har skrivit en liten lista på saker vi ska göra innan bebis kommer och jag vill såklart gärna ha allt klart så fort som möjligt så att jag kan vila sen 🙂 Den där listan med saker är helt onödiga saker egentligen, för bebis kommer verkligen INTE bry sig, men jag kommer bry mig. Dessutom vet jag hur svårt det kan vara att få sånt gjort i början när man ska amma hela tiden. Mitt mål är att vara klar med allt sånt cirka 2 veckor innan bebisen kommer, vilket betyder att jag har nästa vecka på mig också, sen ska jag bara chilla.

Det som står på min att-göra-lista är följande:

 1. Fixa ordning i bebisens byrå
 2. Koka nappar och bröstpump
 3. Beställa påslakan + lakan till bebis säng
 4. Städa walk-in closet
 5. Sortera alla papper/räkningar m.m. som ligger i en hög
 6. Montera luckorna till Kallax-hyllorna i walk-in closet
 7. Ta ner vår- och sommarkläder från vinden
 8. Torka av och göra rent barnvagnen
 9. Pumpa däcken på syskonvagnen
 10. Putsa fönster
 11. Sätta upp steghyllan
 12. Montera ståbräda

Listan känns rätt lång när man tittar på den, men uppgifterna är rätt snabba att göra och Jair jobbar på lika febrilt som jag så vi kommer nog få en hel del gjort imorgon också. Idag fixade Jair luckorna i sin Kallax hylla och imorgon ska han fixa min samtidigt som jag ska packa ner vinterkläder i resväskan och ta fram alla vårkläder. Jag ska nog satsa på att sortera alla papper och räkningar som jag vill spara i pärmen också så är det med ordnat.

Har ni också en lång lista med saker ni ska göra innan bebis kommer? Jag minns så väl hur jag höll på med min långa lista enda till BF-dagen när jag väntade Lucas. Min enda riktiga vilodag blev BF+1. Denna gången vill jag vila helst 2 veckor så jag satsar på att vara klar senast på fredag nästa vecka 🙂

  

Relaterade Inlägg

13 Kommentarer

 1. Camilla

  jag vill hinna flytta och komma i ordning lite i det nya huset innan bebis tittar ut. 🙂 annars är allt mer eller mindre klart, dock har vi inte köpt skötbord då vi tar det i samma veva som vi får tillgång till huset, känns dumt att köpa för att montera upp det för att sen behöva flytta på det direkt. 😛

  Svara
 2. Mikaela

  Det känns som jag skriver listor hela tiden numera (är väl boa-perioden som påverkar). Hursomhelst tycker jag att jag har bockat av rätt så mycket men när man nästan är klar kommer man ju bara på fler saker som “måste” göras innan bebis kommer. Nu med max två veckor kvar börjar jag känna mig jätte stressad. Och det är verkligen helt obefogat för det är bara skit-saker som är kvar. Vad spelar det för roll liksom om fönsterna är smutsiga?Bebisar ser ju inte så långt första tiden ändå :-). Men att man måste bli en sån pedant i slutet av graviditeten.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Jag känner så väl igen mig, men nu har jag bestämt mig för att jag inte får lägga på fler saker på listan. Isf bara när listan är klar struken, då kanske jag kan lägga till en aktivitet för dagen, men inte planera fler saker att göra för framtiden. Haha! Vad skön du är! Nä, min lilla bebis kommer inte heller se dom sketna fönstrena haha!

   Svara
 3. Sabine

  Det enda jag velat hinna med är att flytta till min nya lägenhet, men som jag känner mig just nu så vore det skönt att slippa vara med och bara låta andra sköta den biten. Jag kommer ju inte kunna göra så mycket ändå. Jag är så enormt svullen och trött att jag bara vill föda NU.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh det förstår jag. Det är ingen höjdare att flytta när man är höggravid. Det låter som en god idé att låta andra fixa med den biten. Förstår att du vill föda nu, hoppas bebis tänker titta ut snart 🙂

   Svara
 4. Erika

  Jag har BF om 3 dagar (!) och har varit färdig med det mesta sedan ca 2 veckor. Det är vårt första barn så vår lista var ganska lång. På listan ingick även renovering av två rum. Jag har även hunnit laga matlådor (50 portioner) och fryst in. Nu sitter jag här och har inget att göra mer än att vänta…ångrar nästan att jag var så effektiv. Men det är ju bara att vänta och hoppas att lillen inte kommer så sent. Gillar listor också så jag gör det för varje dag så att jag har något att bocka av. Känns lite knäppt men vad gör man 🙂

  Svara
  • Sabine

   Matlådor att frysa in va något som jag tänkte fixa men får se hur det blir med det. Kommer inte ens vara hemma dom första veckorna så funderade på om jag kunde fixa matlådor senare tillsammans med min mamma när hon kör hem oss 🙂
   Jag har haft lite svårt med vad som kan göras och frysas in utan att det blir äckligt. Känns som att grytor av olika de slag borde funka bra med ris, bulgur, couscous kanske? Vad har du för spännande saker i dina matlådor? 🙂

   Svara
   • Erika

    Matlådorna fick jag som tips att ha ffa till tiden då man blir ensam barnet, dvs när partnern börjar jobba igen eller liknande. Jag har gjort olika typer av grytor, köttfärssås, pajer, grönsakssoppor, ärtsoppa, lasagne mm. Sedan är det bara att koka pasta, ris eller göra sallad till. Det är sånt som jag tror fungerar bra att frysa utan att det blir äckligt.

   • Emma - På Smällen!

    Matlådor till mamman när pappan har börjat jobba är kanonbra att ha! Jag saknade det när vi fick Lucas. Den här gången så kommer jag nog inte sakna det för Jair gör alltid matlådor som jag äter även nu när jag är hemma. Jag lagar nästan aldrig mat 🙂 Men jag vill nog att vi lagar lite mat att stoppa i frysen ändå. Skönt att ha som back-up tänker jag 🙂 Jag brukar göra köttfärssås och chili con carne att frysa in och sen kokar jag pasta eller ris till 🙂

 5. Linda Koski Wikström

  Jag fick ju ett ryck runt sportlovet, dvs för ett par veckor sedan och gjorde då klart allt.
  Nu är det mest “icke-bebis”-saker som ska fixas hemma, som du skriver – såsom att vinterkläder/skor ska till vinden, rensa bland barnens urvuxna kläder, slänga ut saker på blocket osv.

  Annars handlar det mest om att rodda vardagen med alla extrakilon på magen, fotbollsträningar, jobbet (9 dagar kvar) och så en och annan behandlning såsom frisör o massage som jag ändå lyckats boka in mig på dessa veckor som är kvar.

  Less på att vänta nu. Med vår yngsta, född 08, målade jag hyllor samma dag som hon föddes, var så less på att bara vila då det inte gav mig något alls.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det är skönt att ha alla dom där grejerna gjort när bebis kommer tycker jag. Så dom där “icke-bebis”-sakerna känns liksom viktiga ändå på nåt sätt… Skönt att du är klar med allt som har med bebis att göra i alla fall. Jag känner att jag har pressat mig att göra alla förberedelser fram tills nu, nu går det som på räls liksom 🙂

   Åh vad bra att du har tröttnat på att vara preggo. Jag har liksom inte tröttnat ännu, jag tror det hade varit bra för mig att tröttna så att “chocken” inte blir så stor när magen försvinner sen… 😛

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här