Tredje graviditeten

Han skiter i alla hjärtans dag

Hej alla fina läsare! ♥

Jag hoppas ni har en fin alla hjärtans dag ihop med era käraste! Själv försöker jag lära en gammal hund att sitta, dvs. Jair att förstå att såna här högtider är viktiga för mig. Det är tröttsamt att vara den som uppvaktar men aldrig få något tillbaka. Hur oromantisk får man bli liksom? Efter att ha skrivit på inköpslistan att jag ville ha blommor så fick jag i alla fall 10 korallröda rosor, det kändes lite bra haha!

Jag ska inte klaga för mycket, jag får väldigt mycket annat tillbaka, men lite romantik hade inte skadat… När vi pratade om det igår så sa Jair att han gör allt som jag vill, städar, lagar mat, m.m. Han förstod inte alls vad jag menade så jag fick fråga honom hur man gör när man flörtar, då skrattade han!    Idag är hela facebook, instagram och alla bloggar fyllda med romantiska bilder och lyckliga tjejer som har blivit överraskade av både det ena och det andra av sina män. Men finns det fler som har män som jag? Män som inte tycker att det är viktigt med presenter, blommor och romantik? Dela gärna med er i så fall så jag slipper känna mig så ensam haha 🙂

34 Comments

 • Camilla

  Min man är likadan!! Aldrig romantisk eller någonting.
  Jättetråkigt tycker jag, går runt och är sur här hemma just nu.

  Så här har min dag sett ut än så länge:
  På förmiddagen skulle vi ha åkt och handlat, men istället sätter han sig och spelar tv-spel med sin bror och skyller på mig att jag inte gick upp i tid och jag kontrade och frågade varför han inte väckte mig, fick svaret men du sov så sött… Sen var det fotboll på tvn och nu har han åkt för att städa (ett av hans 3 extrajobb)…

  Med andra ord ser nog inte kvällen bättre ut heller. SÅ du är inte ensam. =)

 • Petra P

  Emil bryr sig inte heller om alla hjärtans dag och menar att han älskar mig året runt istället. Men han köper aldrig blommor, choklad eller något annat någon dag på året. Vi gjorde upp dealen att jag istället får köpa nya snittblommor varje måndag så det alltid finns en bukett hemma som jag kan kolla på. Helt okej för mig även om en blombukett från honom hade känts mer romantiskt.

 • Liselotte

  Jag är gift med en sådan man, fina du!

  Jag pikade igår och sa att jag hade uppskattat iaf en bukett tulpaner. Hans svar?! ”Men de vissnar ju, är ju onödigt att köpa!”

  Kram på alla hjärtans dag <3

 • anna

  Samma här! Haha han är sämst. Årsdag, jul, födelsedag, alla hjärtans – inget! Kärleksfull på andra sätt, men värdelös på överraskningar/presenter!

 • Andrea

  samma här, dock är jag lika dan så de gör mig inget. vi blev uppvaktade av sonen dock hehe han hade ritat och målat presenter och pysslat kort på fritids, vet inte vart han fått den romantiska ådran ifrån…

 • Sara

  Jag har aldrig fått något av min sambo på alla hjärtansdag trots att jag uppvaktat honom varje jävla år. I år sa jag innan, nu tänker jag skita i att bry mig för att du inte gör det. Ändå gjorde jag mysfrukost med scones som såg ut som hjärtan oxh rosor på bordet. Fick man ens ett extra litet tack? Nä. Han är gullig på många sätt men så dålig på att uppvakta. Någon gång hade jag också velat ha nåt.. Känner mig också ensam i detta. Han förståt liksom inte heller att det betyder nåt för mig.

 • Maria

  Jag o maken har hållit ihop sen -97, vi firar aldrig alla hjärtans dag, tycker man kan vara gulliga mot varandra hela året:)
  Däremot så kommer han ofta hem med en bukett blommor bara för att han vill:)
  Idag så har vi varit ute på en halv mils promenad med hundarna, perfekt söndag:)
  Kram Maria i Skåne

 • Nina

  Här är dagen full med snoriga barnnäsor och rinnande barnögon. Romantiskt värre höhöhö Varken jag eller sambon har köpt något till den andre. Det kommer fler år, vi har ju tänkt ha hela livet på oss

 • Kim

  Hej, jag är en hyfsat by bloggläsare och har aldrig tidigare kommenterat.

  Får jag tipsa om en bra bok (tyvärr inte världens bästa översättning) som handlar om människans fem kärleksspråk. Kärnan i det hela är att man ofta ger sin partner/vänner samma kärleksspråk som man själv har, vilket inte alltid kanske stämmer överens med partnerns/vännens kärleksspråk. Enligt författaren finns det fem typer av kärleksspråk: Tid tillsammans, bekräftande ord, gåvor
  tjänster och fysisk beröring (innefattande kramar och pussar, inte enbart sex).

  Om jag får ta mig friheten att analysera blogginlägget ovan utifrån författarens beskrivning av de olika kärleksspråken verkar det som att Jair kanske har ”tjänster” som kärleksspråk och du ”gåvor” (även om det är en glidande skala, där man kan ha mer eller mindre av olika kärleksspråk.

  Här kan du läsa mer om boken: http://www.bokus.com/bok/9789186935115/upptack-karlekens-olika-sprak/

  Hoppas att ni (och kanske också några kärlekstörstande bloggläsare) kan få lite hjälp på traven och mer insikt om skillnader mellan personer. Min sambo och jag högläste boken ihop och för oss har den varit ett bra hjälpmedel/tankeställare i vardagen.

  Hoppas att den kan vara till nytta även för er,
  Kim

  • Karolina

   Håller med Kim! Den boken är jättebra! Man tar lätt föregivet att ens partner vill bli uppvaktad på samma sätt som en själv, men så är det nog oftast inte. Det blir väldigt tydligt att man är olika och uppskattar olika saker.

 • Fröken M

  haha… NEJ ! Du är INTE ensam !
  Mannen är ”sådär” minst sagt på det där med att minnas för mig viktiga dagar,
  men Viggo verkar ha ärvt mina ”känslor” och tycker att alla hjärtans dag är världens viktigaste !
  Så han pysslar och grejar för att göra mig glad ! 🙂

 • Laila

  Du är inte ensam. Här är det alltid jag som ger men aldrig får. Jag har tröttnat på det nu så jag har faktiskt slutat med det. Men idag jobbar mannen till 22.00 så det är väl kanske inte lönt att göra nåt men ett paket choklad köpte jag iallafall så känn dig inte ensam

 • denise

  Min pojkvän är inte heller mycket för att fira alla hjärtans dag. Han tycker att det är löjligt med en dag där man ska överösa varandra med blommor och saker. Däremot kan han vara romantisk andra dagar. Komma hem med presenter bara så där, överraska med fin middag en vanlig måndag. Uppskattar jag ändå mer för då gör han det av omtanke inte för att dagen innebär att man ska köpa saker!

 • Andrea

  Jag fick tre röda rosor, eftersom mannen och svärfar var iväg för att handla virke, svärfar köpte rosor till sin dam och då var ju maken ”tvungen” till det med. Annars hade det nog inte blivit något XD

 • Från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma

  Vi firar inte heller nått speciellt ,vår son fyller år så vi firar han istället 😀
  Skulle oxå vilja ha lite romantik en sån här dag men vi har som sagt hela året 😀
  Men när man ser allas uppdateringar som du skriver så blir man faktiskt lite avis 😀

 • Jenny

  Min sambo är inte romantisk för fem öre men det är inte jag heller så det gör inget. Jag avskyr allt det kommersiella med alla hjärtans dag och bojkottar den gärna. Man har inte ett bättre förhållande för att man får något fint just idag och jag känner lite att många försöker skylta med myspys och romantik för att verkligen bevisa att de har det så bra så. Snarare blir hag misstänksam om någon är för puttenuttiga men jag kanske är knäpp?! Hur som helst. Jag värdesätter mer att vi hjälps åt hemma, är kära i största allmänhet i det tysta utan att skylta med det och att vi firar vår årsdag. (Hade nääääästan sagt nej om min sambo hade friat idag, midsommar, julafton eller nyårsafton. Hahahaha. Alla är vi olika….)

 • Malin

  Min är precis som din!!! Kommer inget direkt spontant o inte på några högtider heller. Får säga till om jag vill ha nåt i julklapp eller födelsedagspresent! Blir tröttsamt när en annan kan komma hem med en tröja man hittat som va fin o köpte den bara för att!

 • Line

  Var en vän till mig vars killkompis faktiskt hade sagt så bra en gång… ”Det betyder inte så mycket för mig, o eftersom jag inte bryr mig om vilket så köper jag blommor till henne. Betyder ju nått för henne”. Brukar försöka tänka så i många situationer. Om det inte spelar någon roll för mig, varför då inte låta den som det betyder nått för få sin vilja igenom. Men jag har tur, min sambo hade köpt praliner till mig idag. Han brukar uppvakta mig (kanske för att han vet att jag förväntar mig det på vissa dagar)

  en alla hjärtansdag kram till dig! <3

 • Hanna

  Min sambo är exakt likadan. Vi väntar nu andra barnet och jag har ont av foglossning och svårt för att röra mig. Så jag pikade om att jag borde vara värd något fint i present. Det höll han såklart med om men när jag frågade efter paket idag så skrattade han och spelade dum.
  Mina hormoner svämmar över av ilska och jag blir både ledsen och besviken!!!

 • Josephine

  Min är ganska bra på att köpa presenter och blommor. Men tycker generellt att det är bättre med killar som köper presenter eller bara är allmänt gulliga på vanliga dagar och inte bara dagar där det ”förväntas” av dem.

 • Sandra

  Maken kommer aldrig ihåg dagar som denna. Han får inte till julklappar eller födelsedagspresenter heller om jag inte pikar innan. Ibland skriver jag önskelista men det är knappt han får ihop det då heller. Tur han är bra på annat än presenter och datum.

 • Thaimorsan

  Haha här är det direktiv som gäller men det vet du redan haha! Inga blommor och inte frågar man ”vill du också ha?” när vi gick förbi en blombutik där 7-8 män väntade på att köpa blommor. Han lagade mat iaf. Fast jag gör inte heller så stor grej av dagen men självklart lite spontana överraskningar utan uppmaningar vore något! Vi har grottmän till män haha

 • Jessica

  Herregud ja! Min man är sååååååå tråkig. Ok jag är kanske inte världens bästa själv, men jag vet inte. Har alltid tyckt att det är killens grej att uppvakta 😉 satt och funderade innan, kommer faktiskt inte ihåg sist jag blev överraskad med något romantiskt. Typ aldrig Känns som att det där på fb och insta är så överskattat också, kan bli provocerad av alla lyckliga själar. Skyller på sömnbrist

 • Diana

  Alltså jag kunde inte låta bli att läsa igenom kommentarerna.. jag som inte ens brukar läsa andras kommentarer. Men det fick mig att undra.. HUR vart ni alla uppvaktade och hur träffade ni era män egentligen? Om dom är sååå oromantiska som vissa av er säger. BLEV dom så eller har dom alltid vart så? Hur faller man då menar jag, utan uppmärksamhet och romantik, utan att bli uppvaktad? // Nyfiken.

  • Emma - På Smällen igen!

   Exakt det här har jag sagt till Jair i en evighet nu! Han var absolut inte sån här när vi träffades! Jag har aldrig fått presenter men han gjorde små ”tjänster” som till exempel skrapa rutorna på bilen innan jag skulle ha den osv. Och jag fick alltid gulliga sms. Han kunde verkligen uppvakta och gjorde det jämt! Men efter vi fick barn så blev det andra bullar 🙁 Förut var jag nöjd utan blommor på alla hjärtans dag, men nu vill jag ha uppvaktning åtminstone en gång om året i alla fall!! Lite bitter idag…. Haha!!

 • Johanna - RosaBubbla.se

  Äsch, min man gav mig inget heller. Vissa år har jag gett honom. Andra år har han gett mig. Ikväll var han ute och spelade biljard och käkade med en kompis. Tjejerna och jag hade egen myskväll och Svea eldade av halva luggen. Så kan det gå…

  Imorgon är hans födelsedag och då ska jag jag jobba. Istället bjuder jag ut honom på tisdag kväll, så då blir det en stunds egentid under tiden som mamma passar barnen. Sedan drar vi på semester. Blir bra det med!

  Kramar till dig vännen! <3

 • Tessan

  Min man är inte så romantisk men det är inte jag heller för den delen 😉 Vill jag ha blommor så köper jag en fin bukett själv 🙂 Han visar uppskattning på så många andra sätt! Så det här med blommor & choklad på ex alla hjärtans dag är för mig bara överdrivet 😉

 • Jannice

  Vi uppvaktar väldigt sällan varandra eller köper presenter. Jag minns att vi köpte rosor till varandra på alla hjärtans dag första året vi var tillsammans.. men det är ju 13 år sedan 😛
  Vi köper nästan aldrig julklappar till varandra och födelsedagspresenter har kommit de senaste åren just för att barnen vill ge någonting.
  Så vi är nog lika oromantiska båda två 😉

 • Sandra - Gravid med första barnet

  Tror det är rätt vanligt att man struntar i alla hjärtans dag och visar lite extra uppskattning andra gånger på året och såklart älskar varandra alla andra dagar på året, utan att göra något speciellt just den 14 februari.
  Min sambo är dock väldigt duktig på att ge mig blommor spontant, överraska med middag och komma hem tidigare från jobbet när han legat borta i arbete på veckor.

  Men jag har även haft förhållanden där jag inte alls spontant fått blommor, utan eventuellt fått en bukett från Konsum efter lite tjat.

 • Lin

  Jag tycker inte att det är en big deal att inte uppvakta sin partner på alla hjärtans dag. Men om ens partner tydligt visat och uttryckt att det är viktigt för hen att bli överraskad/uppvaktad ibland och personen ändå aldrig får arslet ur… Den personen tycker JAG tar sin partner för given. Late jäkel, liksom. Det som är viktigt för mig anser jag bör vara viktigt för min partner och vice versa.

  Min man var dålig på uppvaktandet i början. Men han har blivit mycket bättre! Även jag har lärt mig vad som är viktigt för min man och respekterar och agerar på det.

  Sätt ner foten, är mitt råd! 🙂 Förhållandet ska leva upp till bägges förväntningar. Och råkar det vara att få en bukett och några fina ord – so be it. Det är inte övermäktigt att köpa tulpaner på ICA när man ändå är och handlar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.