16 myter som avslöjar könet på bebis i magen

Här kommer en lista med 16 myter som avslöjar könet på bebis i magen som jag tyckte var rolig att dela med mig till er. Jag tror egentligen inte på sånt här eller njaaa liiite tror jag på det, men bara det som har liiite vetenskapligt stöd. Minns ni det här blogginlägget: Sanningen om 5 ”myter” – Pojke eller flicka i magen Det som forskarna kommer fram till här tror jag på, dvs. mammans intuition om den inte är påverkad av en stark önskan efter det ena eller det andra könet. Men det är ändå kul med såna här tester! Särskilt nu när vi faktiskt inte vet könet! So here we go!

1. Söt- eller saltsug
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.
Jag: Hmmm… det här var faktiskt inte helt lätt. Mina absolut starkaste cravings är nämligen choklad och sötsur frukt. Frukten har jag fått ge upp för den ger mig för mycket halsbränna. Salt har jag inga cravings för alls, chips har jag till och med tyckt varit äckligt flera gånger. Eftersom detta blev så svårt att avgöra så får det bli pojke som resultat här, mina cravings har nämligen varit ungefär samma som med Lucas.
Resultat: Pojke

2. Hjärtljud
På mvc kolla alltid bäbisens hjärtljud. En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
Jag: Pulsen har varit ganska hög hela tiden. 144 minns jag barnmorskan sa förra eller förförra gången.
Resultat: Flicka

3. Finnar
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
Jag: Jag är helt underbar hy som gravid, knappt en enda finne i sikte.
Resultat: Pojke

4. Illamående
Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka. Detta är faktiskt till och med vetenskapligt belagt, se blogginlägget jag länkade till i början på inlägget.
Jag: Jag mådde illa och var sängliggandes ett par veckor och kunde bara äta thairis med pyttelite spad från thaiwok. Men jag spydde inte så det var kanske inte riktigt så illa som det borde vara för att resultatet ska bli en flicka. Däremot så mådde jag inte illa en enda sekund med Lucas, så jag tycker ändå att det här är ett tecken på att bebis i magen är en flicka.
Resultat: Flicka

5. Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.
Jag: Jag har inte varit sugen på något konstigt. Jag har haft normala och ganska nyttiga cravings, förutom choklad då… 🙂
Resultat: Flicka

6. Magens form
Mage som håller sig framåt, ”basketbollmage” ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.
Jag: Min mage syns inte ett dugg bakifrån, än i alla fall. Men på facebook var det en gravid mamma som berättade att det sägs att magen formas efter första barnet så man kan bli lite förvillad. Hon sa att hon trodde jag bar på en flicka eftersom min mage var spetsigare med sonen, vilket är helt sant. Nu undrar jag såååå mycket om det kan vara en flicka, trots min pojkmage 🙂 Men enligt denna myten så väntar jag en pojke eftersom magen inte syns bakifrån.
Resultat: Pojke

16 myter som avslöjar könet på bebis i magen

Magen i vecka 31

7. Magens höjd
En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.
Jag: Jag tycker inte att min mage var låg förra gången, men när man jämför min mage nu och min mage med Lucas så är det helt klart skillnad. Jag bär barnet högre denna gången.
Resultat: Flicka


8. Hormonrand

Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
Jag: Om man inte har någon hormonrand då? Jag hade ingen med Lucas heller…
Resultat: Oklart

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar pojke.
Jag: Oj vilken svår fråga! Vad räknas som smidigt i sammanhanget? Jag tycker fortfarande att det känns som att jag kan om jag vill typ. Med tanke på att jag fortfarande rakar fiffi och fixar tånaglarna själv så borde jag väl anses som smidig?
Resultat: Flicka

10. Humör
Rejäla humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.
Jag: Nu känner jag mig rejält träffad! Jo, jag har haft många utbrott den här graviditeten. Både stora utbrott och små utbrott som har blivit stora som vulkanutbrott. Jag var mycket mer harmonisk när jag väntade Lucas.
Resultat: Flicka

11. Benen
Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
Jag: Åh! Här har vi en klar skillnad! Jag hade redan börjat svullna om ben och fötter när jag var preggo med Lucas i den här veckan. I den här graviditeten har jag inte svullnat nånstans än 🙂
Resultat: Flicka

12. Mayaindianernas uträkning
På någon sida jag tittade stod följande: ”Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke.”
Jag: Den här är lite klurig för här blir det nämligen fel om jag inte har rätt ägglossningsdatum. Enligt Natural Cycles så blev bebis i magen till den 24:e juli och den 21:a juli fyllde jag år. Det betyder i så fall att jag precis precis hade fyllt 28 år och året var 2015 så det är en pojke i min mage. Men om jag har fel ägglossningsdatum så är det en flicka.
Resultat: Pojke

 

13. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
Jag: Oj svårt. Jag sover mest på vänster eftersom Lucas ligger på min vänstra sida och vill bli kramad. Men annars vill jag gärna sova på höger sida, men jag vet inte om det är för att jag vill sova på den sida som jag inte ”får” för Lucas haha!
Resultat: Flicka

14. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.
Jag: Jo, Lucas är ju väldigt intresserad! Han ska jämt klappa, pussa, lyssna och hålla sin hand på magen. Han är mycket mer intresserad än pappa Jair haha!
Resultat: Flicka

15. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.
Jag: Ja, herregud! Jag lider verkligen! Det sägs att mammor med halsbränna får bebisar med mycket hår och med Lucas hade jag också mycket halsbränna och han hade mycket hår när han föddes. Den här bebisen lär bli riktigt hårig hehe 🙂
Resultat: Pojke

16. Kinesiska kalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Jag testade med familjelivs kinesiska befruktningskalender.
Resultat: Flicka

Resultat: 5 st resultat tyder på pojke och hela 10 st resultat tyder på flicka. Det blir en FLICKA!!

Vad roligt med ett så tydligt resultat! Jag brukar ju jämt få 50/50 på såna här tester hehe 🙂

Listan har jag hittat HÄR och på familjelivs hemsida.

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Maria

  Hej!Under vilket märke på Members.com hittar jag den fina rosa ponchon?Tack på förhand och tack för en bra och underhållande blogg!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Hej Maria! Du hittar den under Rut & Circle 🙂 Finns en mörkblå också 🙂 Åh tack! Vad roligt att du gillar bloggen 🙂 Kampanjen för Rut & Circle pågår i 2 dagar till såg jag, så skynda fynda 🙂

   Svara
 2. Mia

  Hehe, undra hur mycket man kan tro på det? Jag bar båda mina barn högt, dom är pojkar bägge två… Magen syntes inte heller varifrån. Jag svullnade rätt mycket med den första men inget med den andre! Det sägs också att om befruktningen skett på ägglossningsdagen eller så nära som möjligt så är det en pojk. Jag använde mig av ägglossningstester och Natural cycles båda gångerna, vilket innebar att jag prickade in ägglossningen. Och jag har ju pojkar…

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Hehe! Ja, det där med att pricka ägglossningsdagen känns ju lite mer vetenskapligt. Vi prickade också ägglossningsdagen och flera dagar innan ÄL. Men man vet ju inte om det var en flickspermie som överlevde från något av mysen tidigare på veckan och som låg däruppe i äggledaren och väntade hehe!! 🙂

   Svara
 3. Matilda

  Vill du gärna få en flicka? Jag har en flicka sen innan och väntar nu mitt 2 barn i april. Alla sk tester visade på pojke förra gången men ut kom min söta lilla tjej så har verkligen ingen aning denna gång 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, jag skulle gärna vilja ha en flicka. Men helst av allt vill jag ju ha ett barn och det spelar ingen roll om det är en flicka eller en pojke, men innan jag är klar med barnafödandet så skulle jag gärna vilja ha en flicka också <3 Såå spännande att inte veta! Men lite läskigt också för vi har inte kommit på nåt pojknamn än 😛

   Svara
 4. Camilla

  vad roligt! spännande om detta stämmer sen när er bebis tittar ut 😀

  prövat jag med precis och skrivit mina svar i min blogg.
  12 st (!!) utav frågorna/myterna antyder pojke i min mage, vilket stämmer ju med vad bm sa vid rutinultraljudet. 😀

  Svara
 5. Skåningen

  Ha ha ha…..det där med halsbränna och att det blir en pojke med mycket hår stämde i alla fall INTE på mig.
  Jag hade fruktansvärd halsbränna hela tiden och alla ”tanter” i min närhet sa att då blir det en pojke med mycket hår.
  Ut kom det en skallig flicka ha ha ha.
  Lycka till med allt.
  Hälsningar Skåneland.

  Svara
 6. Mikaela

  Ger inte mycket för myterna. Allt sa att jag skulle få en tös förra gången men ut kom en pojk. Då försökte vi också ta reda på könet via ul och dock väldigt blandade svar. Den här gången mår jag lika som första och nu bor det en tjej i magen. Halsbrännan tror jag hänger ihop med håret o inte könet för min mamma hade massor av halsbränna med mig och jag med sonen o vi hade båda typ 5-6 cm långt hår. Så tippar på att det bor en väldigt luden tjej här nu.

  Svara
 7. C

  När jag var gravid med min dotter kräktes jag konstant till runt v 14. Gick ner 3,5 kg pga det… Kunde bara äta vattenmelon, tomat och fetaost och bara lukten av kött fick det att vända sig i magen på mig.. Hemskt var det! Dock kräktes jag en hel del även under andra graviditeten med sonen så jag tror det delvis har att göra med hur lätt man har för att kräkas för jag har hela livet varit väldigt känslig för det.

  Blir sugen på en trea när jag läser om din graviditet 🙂 så roligt att följa

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Ja och vilket land personen som skriver kommer ifrån 🙂 I Portugal/Brasilien så är det tvärtom på en hel del av dessa saker 🙂

   Svara
 8. Bella

  Hej 👋 på er alla jag har varit på ultraljud i vecka 19 och där såg Läkaren att vi väntar på en pojke men jag har känslan om att det är en liten flicka där inne i magen har några varit med om något sånt? Kan man som mamma ha rätt ibland.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här