Vilken vecka brukar magen sjunka?

Jag är så nyfiken på allt som jag inte har upplevt än! Allt med graviditet är ju sååå häftigt! Jag är nyfiken på en massa saker som jag aldrig fick uppleva med Lucas, t.ex. hur det ser ut på mig om naveln pluppar, hur det känns när vattnet plötsligt går, hur magen ser ut och känns när den sjunker, hur förlossningsmackorna smakar och hur det är att vara gravid på sommaren. Det där med att vara gravid på sommaren får jag kanske aldrig prova på, men allt det andra kan ju faktiskt hända! Jag är inte säker på att jag verkligen vill att naveln ska ploppa eller att magen ska sjunka, men jag är ändå nyfiken. Om den tänker sjunka så vill jag åtminstone få se det den här gången!

Jag upplevde aldrig att magen sjönk med Lucas, men jag trodde att den gjorde det på alla. Gör den inte det?Jag såg det aldrig på bild och jag märkte aldrig nåt heller. Vilken vecka brukar magen sjunka? Nån som vet?

Här är alla bilderna på min mage när jag var gravid med Lucas. Ser ni att magen sjönk nån gång? I vilken vecka i så fall?

Magen-v6-40_2

Veckobilderna vi tar nu är från en väldigt bra vinkel, så om magen kommer att sjunka så borde det synas på bild kan jag tycka. Det ska bli riktigt spännande!

När brukar magen sjunka ungefär? När sjönk era magar? Såg det mycket annorlunda ut?

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

 1. Lin

  Jag var gravid en svinvarm sommar. Det var vidrigt! Jag höll på att smälta bort. Den mest piniga händelsen var när vi var hos vänner och min sambo övertalar “gänget” om att vi ska strunta i badplanen. Jag tappar det helt. Blir fly förbannad. Jag riktigt lider i hettan och vet inte hur jag ska klara mig utan att få svalka mig! Rätt obekväm situation att börja bråka med sin respektive i…! Hoppas att alla har glömt händelsen!

  Svara
  • Liselotte

   Haha, inte lätt att vara gravid alltså <3 Födde första sonen i augusti, och thank god för takfläkten vi hade i sovrummet då! Den låg jag under mycket 😉

   Svara
   • Emma - På Smällen igen!

    Haha!! Det kan jag tänka mig! Jag hade säkert haft elefantfötter hela sommaren då! Men jag är ändå så nyfiken och tycker det är så vackert med gravida i långklänning på sommaren <3

   • Lin

    Fläkten och jag hade en intensiv relation den sommaren. Först sprayade jag kroppen med vatten, sedan på med fläkten! Heaven!

  • Emma - På Smällen igen!

   Hahaha! Åh vet precis hur det känns när man tappar behärskningen och efteråt så vill man bara sjunka under jorden! Tur att du har gravidhormoner att skylla på i alla fall! Klantigt av din sambo, ibland tänker männen inte på hur det är att gå runt i en gravidkropp! 😛 Vilken sommar var det förresten? 2013?

   Svara
   • Lin

    Jag drog ju dock igång bråk angående att jag tyckte att han körde över oss andra. (Gör ju hela saken mer olustig!) Jag kunde tydligen inte säga “Jag BEHÖVER bada!”. Men till mitt försvar kan han vara en bulldozer ibland, men då förvandlas jag illa kvickt till något slags “dörrstopp” som ska sätta stopp för den där ångvälten.

    Det var sommaren -14. Minns att det var så varmt på jobbet. Jobbade då på en sluten avdelning (psykiatri) med en så gott som trasig luftkonditionering. Hela juli var det minst 30 grader på avdelningen! Vet inte hur jag stod ut.

   • Emma - På Smällen igen!

    Haha!! Så typiskt!! Men det är inte alltid lätt att säga vad man behöver, särskilt inte när man blir upprörd 😛 Fy så jobbigt! Vi var i Brasilien hela somamren 2014 så jag vet inte alls hur det var den sommaren, men det låter som du hade det fruktansvärt hett iaf!

 2. Petra

  Jag är i v. 35 nu med tvillingar och svärmor tyckte att den hade börjat sjunka lite så någonstans nu är det nog. Tror att det var ungefär samma med pojken, vecka 36.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åhhh!! Trodde du hade fött för att jag inte hade hört nåt från dig på ett tag! Vad kul att höra att tvillingarna har hållt sig kvar så länge 🙂 Hoppas det inte är alltför tungt för dig! <3

   Svara
 3. Mia

  Jag har varit gravid på sommaren båda gångerna, rekommenderas INTE! Asvarmt, man svullnar ännu mer och behöva stödstrumpor då är inte kul… Magen har aldrig sjunkit på mig, naveln aldrig pluppat. När vattnet gick kändes det lite skumt, något sa liksom klick inuti kroppen och sen rann det bara. Sen kom han en kvart senare, haha! Dom mackorna är bäst! Man är såå hungrig! Speciellt sist då jag inte hunnit äta frukost ens.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Haha! Då kanske jag inte ska prova på det nästa gång då 😛 Mitt vatten gick i badet på sjukhuset under en värk, jag trodde att jag kissade i vattnet och fattade aldrig riktigt att det var vattnet förrän min barnmorska undrade var vattnet var haha! Jag hade gärna velat uppleva det så att jag fattar det nästa gång 🙂 Skönt att höra att magen inte sjunker på alla, jag tänkte att det kanske var jag som var blind haha!

   Svara
 4. Zarah

  Höggravid på sommaren har jag aldrig varit. Och kommer inte vara, detta är vår tredje och sista 🙂 Men kan tänka mig att det inte är någon höjdare! Jag har svårt för värme och sol ändå, så jag hade säkert inte kunnat vara ute.
  Min navel har inte pluppat med någon av dom. Är i v.38 nu med trean.
  Mackorna efter första förlossningen kunde jag inte njuta av. Jag tog epidural som jag fick spinalhuvudvärk av (eller av sticken i ryggmärgen rättare sagt) så jag kunde varken sitta upp eller äta (kraftigt illamående av huvudvärken) på flera dagar. Och på mackorna efter andra så var det bara ost, som jag inte tycker om. Så sambon fick dom 😛 hoppas på tredje gången gillt nu haha 😀
  Min mage sjönk inte med första men med andra gjorde den det ett par veckor innan förlossning, runt v.38. Än har magen inte sjunkit denna gång, men bebisen ligger fortfarande väldigt högt upp. Så vi får se 🙂
  Jag märkte inte när vattnet gick med första, var rätt bortdomnad av edan då. Med andra så gick vattnet under de få minuter som jag stod upp på knä i sängen under ett par värkar. Det sa verkligen splash 😛 inget graciöst rinnande, utan allt på en gång och det skvätte överallt 😀

  Svara
 5. Malin

  Jag tror oxå min mage sjönk runt v34-36 när bebis börjar bli helt fixerad. Mitt vatten gick 00.30. jag vaknade o kände mig kissnödig så gick ner o så i köket började vatten rinna o då visste jag att jag iaf inte kissat på mig Sen satte inte värkar igång förän runt kl 15 o Moa är ute 01.29 därefter. Min navel är djup från början så som mest blev det slätt där naveln sitter.. Detta var i februari -14 Nu väntas lillebror i mitten av juni så ska bli kul att se kontraster o fördelar/nackdelar

  Svara
 6. Angelica

  Nä, min mage sjönk aldrig, varken denna eller förra graviditeten. Min gravidmage låg ganska lågt hela tiden. Jag var höggravid sommaren -13 och det var svettigt värre! Fick ha stödstrumpor länge (behövde inte ha dem alls nu på vintern), svettades, stånkade och kände mig allmänt svullen och ofräsch hela tiden (inget sånt nu på vintern)! Gick runt i linne och tofflor, även på kontoret! Hur snyggt på en skala…. Första förlossningen tog de hål på hinnorna på sjukhuset, så vattnet gick då. Andra förlossningen kom allt på en gång, vatten, bebis och hela tjofräset! Så, har ingen koll på hur det känns när vattnet går “av sig självt”. Smörgåsarna på förlossningen är såååå goda. Ville egentligen äta alla själv, men var snäll och lämnade några till mannen :-).

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här