Status på gravid-bebis-fronten

Jag har sovit en ganska bra natt och det har varit lugnt i magen. Jag blir lika förvånad varje morgon nu för det känns verkligen som att det är så himla nära! Jair säger “du säger alltid att bebisen kommer kanske i natt” så jag kontrade med att för varje dag som går så är det ju större chans att jag har rätt. Mina känningar som jag har, har eskalerat för varje dag som har gått. Ilningarna och stickningarna igår är dom mest intensiva jag har upplevt hittills. Men jag känner dom bara när jag står och går och jag har tagit det ganska lugnt idag så det har inte blivit så intensivt som igår ännu. När jag vaknade imorse kände jag absolut ingenting i magen alls, men nu två timmar senare så känner jag ganska mycket mensvärk i nedre delen av magen, men den är konstant och inget som kommer och går. Det känns som livmodern är alldeles mör… haha!

Jag fick en fråga om hur det gått med slemproppen. I tisdags (5/4) och natten till onsdagen så gick stora delar av slemproppen och efter det har det kommit ut som små gelébitar typ, men väldigt små bitar bara. Dom har kommit lite då och då men ingenting som jag har tyckt varit värt att anteckna. Jag misstänker att hela slemmisen inte har gått, men jag vet också att slemmisar kan se väldigt olika ut. Det har gått ganska mycket mer slemmisen denna gången än vad jag såg med Lucas, men den slemmisen med Lucas såg kompaktare och äldre ut. Den var gulaktig med lite blod i och gick samtidigt som vattnet gick. Så i mitt huvud finns det nog en till liten del av slemproppen kvar 🙂

   

Passar på att påminna om gissningstävlingen! Just nu kan ni gissa på bebis kön, ankomstdatum, klockslag, vikt och längd och vinna fina priser från Jollyroom! Ni hittar tävlingen HÄR!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag tänkte på det också. Men allt det som kom på dygnet den 5-6:e april kändes väldigt mycket bara det. Undra om det verkligen kan återbildas så mycket inom så få timmar? Det som kommer lite då och då nu är säkert återbildad slempropp. Jag tänker att med Lucas kanske jag inte märkte när första biten av slemproppen gick… Svårt att veta haha 🙂

   Svara
 1. Eva-Leena

  Du ser så otroligt pigg och fräsch ut! Härligt ju! 🙂 De låter ju som att de är hyfsat lugnt ännu på förlossnings frånten men allt för långt bårta kan de ju inte vara! De är ju svårt att undvika de! 🙂 Men du har ju hoppats hela tiden att bebisen ska stanna i magen enda tills BF så de är ju skpnt om du får som du önskar dej, hihi! 🙂
  Läste på din insta att du ska åka till Borås också, du får ta de försiktigt! :)<3
  Ha en fin fortsatt Söndag 🙂
  Kram!!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åhhh tack!!! ❤ Ja, det känns hyfsat lugnt, men det känns som att förlossningen säkert skulle starta om jag gick en tur på IKEA eller gjorde något annat som krävde en lång promenad 😛 Jag skulle bli väldigt glad om jag når BF och helst en dag övertiden 🙂 Så hoppas bebis stannar lite till. Om bebis trivs väldigt bra så får den gärna stanna 1 vecka över tiden till och med, då kommer jag nog börja med vräkningsförsök och det skulle ju med vara lite kul haha! Kram!! ❤

   Svara
 2. Li

  Har det kommit nåt blött/vattenaktigt/flytningar? När min slemmis gick kommer jag också ihåg att det var som nåt gegg men sen under natten tror jag jag läckte lite fostervatten för minns att det blev vattnigt/blött så antar att det inte bara var slemmisen. Hur har det varit för dig denna och förra ggn med ev vatten?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej inget blött ännu, men jag tänker på det varje gång jag kissar. Men det har inte kommit något blött i trosorna alls och jag har inte haft binda på mig heller. Än så långe så känns det inte som att jag har börjat läcka vatten i alla fall 🙂 Förra gången gick både slemmis och vatten i badet på Förlossningen. Jag märkte inte av nån slemmis innan förlossningen i den graviditeten. Så spännande om vattnet går före värkarna denna gången tycker jag 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här