Fitnessfighten,  Recept,  Skönhet & Hälsa,  Träning

Recept på kesoplättar à la Fitnessfighten

 Receptet hittade jag hos en av min bloggkollegor, Ulrika, på Myworldofshape HÄR!

IMG_3093.JPG

Bilden är från min frukost imorse 😛

Receptet räcker till 2 stora plättar:

130 g keso

2 st äggvitor

0,75 msk fiberhusk

lite salt

=129 kcal

Mixa hela smeten och låt svälla en liten stund. Jag använde smör när jag stekte (det var det enda jag hade hemma), men prova gärna att använda lite kokosfett istället. Då behövs inte lika mycket fett i stekpannan. Smeten blir ganska tjock, men den ”smälter” i stekpannan. Klicka ut smeten i stekpannan och platta till den med skedens baksida.

Som topping hade jag en klick kesella och lite bär.

Detta receptet är perfekt till frukost, men komplettera så att kalorintaget blir rätt. Bra komplement kan vara tillbehöret till plättarna och knäckebröd+pålägg. Det funkar även som mellanmål om man snålar lite med toppingen 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.