Profylaxkurs med sin partner

– Samarbete med Magplasket –

Den här graviditeten känns nästan som den första för mig också 🙂 Jag och Victor gör allt från början och det känns som jag aldrig varit så taggad inför förlossningen som jag är nu 🙂 Det är stor skillnad om man jämför med hur jag kände för några veckor sedan, då var jag lite nervös och rädd. Rädd för krystfasen som gjorde så sjukt ont med Isadora och för eftervärkarna som sägs göra ondare för varje barn man får… Jag tycker fortfarande att det är lite läskigt, men känslan av power och kraft inom mig är större än vad den nånsin varit. Mariana på Magplasket har peppat och inspirerat mig med sitt förlossningssnack under gravidvattengympan och istället för att känna mig orolig så ser jag verkligen framemot att föda barn!

Om två veckor, på morsdag, ska hon få peppa mig och Victor tillsammans. Vi ska nämligen på Profylaxkurs med Mariana då 🙂 Jag ser verkligen verkligen framemot det! Jag och Victor är redan det oslagbara teamet om ni frågar mig, men nu kommer vi även bli samsynkade inför förlossningen! Victor förbereder sig redan genom att läsa/lyssna på böcker som handlar om allt från graviditeten till tiden efteråt, men det är skillnad på att förbereda sig själv och att förbereda oss tillsammans. Vi kommer bli ett så grymt team! Det känns så värdefullt att vi ska göra detta tillsammans 🙂

Detta är även ett bra tips till er vars föräldrautbildningar och förlossningskurser blivit inställda pga av corona. Det finns fortfarande privata kurser som den Mariana håller på Magplasket 🙂 Det är bra att vara förberedd när förlossningen väl kör igång, om man andas rätt så är det mycket lättare att hantera värkarna, särskilt latensfasen när man oftast är hemma utan smärtlindring. Så här står det om profylaxkursen på Magplaskets hemsida:

På kursen kommer ni som par få bra ’verktyg’, hitta trygghet och kraft för att föda ert barn.
Tillsammans tränar ni andning, avslappning, provar förlossningspositioner, massagemetoder för avslappning och smärtlindring, och ni får hjälp att formulera er positiva förväntan inför födandet med hjälp av er PROFYLAX-barnmorska.

Efter profylaxkursen kommer du och din partner vara det bästa teamet!

Om ni är intresserade, boka er profylaxkurs HÄR! Mariana kör profylaxkurs i grupp med flera mammor och pappor eller privatkurs hemma hos det enskilda paret för enbart 410 kr extra! 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Caroline

  Tror inte ens jag hade eftervärkar med tredje, och sista?, barnet..? det borde jag komma ihåg tänker jag? så nej, det behöver nog inte vara värst denna gång, får hålla tummarna för det☺️

  Svara
  • Emma

   Wow! Hoppas innerligt att jag har lika tur som dig! Minns att eftervärkarna var jobbigare med andra barnet ? Men det kändes inte som jag skulle dö i alla fall ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här