På jakt efter ny soffa

Vi är på jakt efter en ny soffa och har verkligen fastnat för IKEAs SÖDERHAMN. Den är ju bara så snygg, särskilt i dom ljusare färgerna! Men vågar man ha en vit eller beige soffa när man har småbarn?

Vi hade gärna velat ha en soffare med bredare divan eller åtminstone möjligheten till en bredare divan. Vi sitter nämligen alltid tillsammans, men det börjar bli trångt nu. Min stora gravidmage puttar liksom ut Victor från soffan..! Vi funderade därför på att bygga soffan så här och ha en flyttbar fotpall. Då blir soffan nästan som en säng när man har fotpallen där 🙂

Jag såg en tjej som hade gjort så med sin soffa och det blev ju supermysigt! Precis så som vi vill ha det! 🙂

Bilder lånade från Sarah Berg
Tack Amanda för att du lokaliserade ägaren till bilderna 🙂

Vi har inte testat soffan än för det verkar som alla hänger på IKEA nuförtiden. När det lugnar sig lite med corona kanske vi vågar oss dit för man vill ju inte beställa en soffa som man inte provsuttit. Är det någon av er som har en IKEA SÖDERHAMN? Vad tycker ni? Är den bra? Skön?

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. S

  Vi var också inne på den ett tag men gillade inte den när vi provsatt. Men alla gillar ju olika soffor så svårt att gå på det. Många gillar den uppenbarligen så sen kanske blir bättre efterhand.

  Svara
   • S

    Nu var det 2 år sedan vi provsatt men jag vet att känslan var direkt att det inte var något för oss. För djup och inte så skönt att sitta i vad jag minns ?

 2. Carina

  Vi har den på ovanvåningen i barnens tv rum. Den är jätte härlig att sitta i ibland. Men personligen hade jag aldrig velat ha den i vårt vardagsrum då jag tycker den är för djup. Man kan typ bara ligga i den. Jag tycker inte man sitter så bra i den. Hade nog varit jobbigt att sitta och amma i den. Men ni får prova och se om den passar ert behov. Vi har en stor howart hörn soffa i vårt vardagsrum som jag älskar och där sitter man jättebra.

  Svara
 3. Angelica

  Jag gillar inte sådana ”lösa” o ”slappa” kuddar, ger ett stökigt intryck tycker jag. Klart högst personligt förstås? färgerna är fina iaf. Jag giter inte puffa o fluffa kuddar i ett?

  Svara
 4. Line

  Klart man vågar ljus soffa, så länge det går att ta av och tvätta! Köpte en ljusgrå soffa när min dotter var knappt 3. Klart det blir fläckar ibland, men tvättar den. Ibland när det blir en fläck tar jag bara av fodralet och kör fläckborttagning på o sköljer av bara på fläcken. Tom fläckar från lasange-fingrar har gått bort när jag gjort så! ☺️ Sen har jag en filt som dotter haft sen hon var liten. När vi ser på film och äter lördagsgodis (med ?) så vet hon att hon får sitta på filten.

  Helt ärligt har jag nog orsakat fler fläckar än dottern ??

  Svara
 5. Amanda

  Tycker att den är vansinnigt snygg, men tyvärr inte så skön. Den är för djup, så man hittar liksom ingen skön sittställning. Men som myssoffa att ligga och titta film i, så är den säkert bättre?

  Hon Som du lånat bilderna av heter Sarah Berg – lifebysarah.se ?

  Svara
  • Emma

   Åh tack så mycket Amanda!!! 🙂 Ja, det kan jag tänka mig… Jag funderar bara på hur mycket vi verkligen sitter i soffan, typ aldrig. Vi ligger ju jämt så för oss kanske den passar ändå..

   Svara
  • Emma

   Åh vad kul! Jag läste nåt om tunna kuddar. Har du upplevt det? I så fall undrar jag om det är sittkuddarna eller ryggstöden som känns tunna?

   Svara
 6. Erica

  Vi har den och har haft den i säkert 5 år. Är Jättenöjda med soffan som tv-soffa som man halvligger i. Har en hörnvariant då vi får stöd för benen på ena sida. Det enda negativa jag kan komma på är att den är rätt hård i skarven mellan modulerna vi har. Dvs 3 sits soffan och ”schäslongen”. Lättvättad för att vara en soffa. Vi har grått tyg som är rätt tacksamt.

  Svara
  • Emma

   Åh tack för tipset!! Tråkigt det där med att den är hård i skarvarna men om ni ändå känner er nöjda så här långt efter så känns det ju lovande 🙂 Vi ska dit och provsitta så fort corona lugnar sig eller nån dag när det förmodligen är lite folk där 🙂

   Svara
 7. Niki

  Vet inget om just den soffan men vill tipsa hur jag gör. När barnen ska äta nåt i soffan så lägger jag ”filtar” på soffan. Då kan dom kladda hur mkt som helst, det är bara att tvätta filtarna sen. Ja har köpt begagnade överkast som ja lägger på 🙂

  Svara
  • Emma

   Åh grymt tips!!! Tack så mycket ? Vi har ganska många filtar som vi kör i maskinen så det skulle vi kunna gjort redan nu om inte soffan redan var så sketen ??

   Svara
 8. Anna

  Tycker också att SÖDERHAMN är väldigt snygg men tycker också att den är alldeles för djup som många andra. Säkert skön när man ligger i den men att umgås med folk en hel kväll och försöka sitta vettigt går inte.

  Svara
  • Emma

   Hehe! Förstår precis vad du menar ? Vi var hemma hos några kompisar som hade en djup soffa. Helt omöjligt att sitta vettigt! Man fick knö in massa kuddar bakom ryggen ??

   Svara
 9. Nina

  Vi hyrde ett hus med en liknande soffan i en dryg månad och hann tröttna på den. Visst var det skönt att ha en soffa att ligga och läsa i men om man ville sitta så gick det inte. Det gick enbart att halvligga eller ligga raklång i den. Hopplöst.

  Svara
  • Emma

   Haha! Jag vet precis vad du menar!! Men vi började tänka på huruvida brukar sitta och vi sitter aldrig i vår soffa. Vi halvligger jämt så det passar väl oss då ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här