Fjärde graviditeten

Tips mot halsbränna när man är gravid

Min halsbränna blir verkligen värre och värre för varje dag som går nu. Det är sååå jobbigt! Jag känner mig så begränsad i vad jag kan äta eller inte, särskilt på kvällen för annars vaknar jag av att jag spyr lite. Så hemskt! Jag käkar redan Novalucol (massor varje dag) och då och då tar jag en Omeprazol också. Det börjar nog bli dags att äta Omeprazol varje dag snart…

Jag tar gärna emot tips från er på hur jag kan lindra halsbrännan eller hur jag kan undvika den 🙂 Här kommer vad jag märkt hittills om halsbrännan:

Lindrar halsbrännan:
1. Mjölk – kortvarig effekt men det funkar 🙂
2. Vaniljglass
3. Yoghurt
4. Banan
5. Novalucol / Gaviscon / Omeprazol
6. Sova med huvudet högt
7. Inte äta precis innan läggdags

Kanske bästa medicinen mot halsbränna ever 🙂

Förvärrar halsbrännan:
1. Apelsinjuice
2. Frukter som apelsin, äpple, mango osv
3. Stark mat
4. Godis
5. Somna mätt
6. Ligga ner

Ge mig era bästa tips för att lindra eller slippa halsbränna när man är gravid!

18 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.