Homestyla din lägenhet med enkla medel – före och efter!

Jag är verkligen ingen inredningsexpert, men ett och annat lär man sig ändå när man ska sälja lägenhet 🙂 Vi sålde Victors lägenhet precis och för 4 år sedan sålde jag min lägenhet utan att använda mig av professionell homestyling. Det blir såklart mycket bättre med homestyling, men det är ju lite krångligare om man inte har nån annanstans att bo under tiden som visningarna pågår. Dessutom vill man ju gärna ha igen pengarna som man lägger ut på homestylingen och då krävs det att man går med vinst när man säljer.

Nu tänkte jag berätta hur vi gjorde när vi stylade Victors lägenhet. Vi ganska begränsade eftersom det bodde en andrahandsgäst där och kunde därför inte flytta grejer hur som helst, men jag tyckte vi gjorde ett grymt jobb ändå 🙂

Vardagsrum / Kök
Han som bodde i andrahand i Victors lägenhet hade inte så mycket möbler så det såg ganska tomt ut, men det är bättre att det ser tomt ut än övermöblerat. Vi vill ju att lägenheten ska se stor ut. Det vi gjorde för att få det att se lite mer ombonat ut var att flytta alla möbler som stod ut med väggarna så att det istället blev lite mer liv i rummet. Soffan fick ett soffbord och köksbordet placerades som ett traditionellt matbord istället för att stå längs med väggen. Vi placerade ut ljuskällor i hörnen på rummen, en matta under soffbordet och piffade upp lite med tända ljus och levande växter.

img_5533
dsc01539
img_5536
dsc01546

Till köket köpte vi färsk örter och ställde fram en kokbok och en skärbräda med tomater på kvist. Färska färgglada grönsaker ska tydligen göra susen har jag läst på olika sidor med tips & trix på homestyling 🙂

Badrum
Badrummet var kanske det rummet som blev störst skillnad! Här fick vi städa länge innan det gick att hålla i en visning. Hyresgästen plockade bort alla sina tillhörigheter och så placerade vi ut våra badrumsgrejer som vi hade med oss hemifrån. Vi hade med oss handdukar, badrumsmatta, pumptvål, doftljus och en växt.

img_5537
dsc01557
img_5538
dsc01555

Sovrum
Sovrummet blev också väldigt stor skillnad men det blev jag inte lika nöjd med. Egentligen hade jag velat bädda om hela sängen med våra grejer så att den påminde om en mysig hotellsäng, men det kändes jobbigt eftersom det inte var vår säng. Kompromissen blev ett överkast och några färgglada prydnadskuddar, det fick duga helt enkelt 🙂 Här placerade vi också ut flera ljuskällor och ett nattduksbord för att göra rummet mer ombonat.

img_5534
dsc01549

Några tips när ni homestylar själva:
– Plocka bort! Alla småsaker, personliga grejer och dom flesta prydnadsgrejer ska bort. Det ska se luftigt ut, men behåll gärna något genomtänkt pynt och t.ex. kaffebryggaren i köket om ni har en snygg sådan.
– Pynta gärna med färska örter i köket, olivolja och snygga kryddkvarnar om ni har det
– Snittblommor – det går nästan inte att få för mycket av blommor och växter
– Flytta gärna runt befintlig möblering så att det inte känns tomt nånstans
– Ta bort personliga fotografier. Du vill att spekulanter ska kunna se sig själva bo där.

Har ni stylat era bostäder själva när ni har sålt? Vad är era bästa tips?

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här