Fjärde graviditeten

10 saker som jag längtar till efter förlossningen

Jag har inte tröttnat på att vara gravid ännu, men jag har lite smått börjat längta efter saker som jag kan göra när bebisen är ute 🙂 Saker som jag i vanliga fall tar för givet men som nu känns som värsta lyxen.

1. Äta mögelost! – Jag längtar så enormt mycket efter att få äta mögelost! Om jag hade fått äta mögelost som preggo så hade jag kunnat vara preggo resten av livet typ!

2. Kunna röra mig ordentligt – Jag längtar tills jag är av med alla jobbiga sammandragningar och foglossning så att jag kan röra mig ordentligt. Jag börjar känna mig mer och mer begränsad och kroppen bestämmer över knoppen vad som orkas med och inte. Jag är ju van vid att kunna köra på i det tempot som knoppen önskar.

3. Slippa halsbrännan – Jag upplever att halsbrännan ändå är ganska okej även om jag måste anpassa en del vad jag äter och dricker. Juice, stark mat eller godis precis innan läggdags är sånt som tyvärr ger rätt mycket halsbränna…

4. En powerwalk – Jag längtar efter att få gå en promenad i rask takt. Jag har ju sedan vecka 16 ungefär, inte kunnat ta långa steg. Det är såååå tröttsamt! Jag längtar efter att få känna mig lätt som en fjäder och nästan flyga fram i en powerwalk utan att få ont eller bli kissnödig.

5. Dricka bubbel och vin – Jag har faktiskt inte saknat alkohol så mycket, det är bara några få gånger som jag har känt för ett glas vin eller så. Jag tror det beror på att Victor också avstår alkohol när jag är gravid.

6. Sova en hel natt utan att kissa! – Jag trodde ändå att jag skulle få ett break under andra trimestern, men det fick jag inte. Jag har varit uppe och kissat minst en gång varje natt utom en enda natt! Men jag ska inte klaga, i första trimestern var jag ju uppe 3-4 gånger per natt 😛

7. Böja mig framåt – Innan fick jag bara lite halsbränna när jag böjde mig framåt för att plocka upp saker från golvet, nu får jag mycket halsbränna och ibland sammandragningar också så oftast låter jag det jag tappade ligga. Det finns ju ändå tre andra som kan plocka upp det åt mig 🙂

8. Ta på sig och av sig byxor själv – Jag kan fortfarande lösa det med mycket möda, men ibland är det på gränsen så nu har både Victor och Lucas fått hjälpa mig att pilla i det andra benet i tros- eller byxbenet!

9. Slippa be om hjälp hela tiden – Nu hinner ju Victor oftast före, så jag slipper alltså be om hjälp. Men jag längtar efter att inte känna mig lika handikappad när det gäller typ allt från att bära något till att komma upp från soffan… Haha!

10. Bebisen såklart! Jag längtar efter att ha bebisen på utsidan och bara mysa med den 🙂 Det är mysigt att vara gravid men det är lite extra oroligt nu under coronatider.

Någon som kan relatera? Vad längtar/längtade du efter i din graviditet?

4 Comments

 • S

  Bebisen såklart, rörlighet – slippa känslan av knivar som skär in i ljumskarna för varje steg vilket gör mig handikappad och sex utan en gigantisk mage i vägen även om det får dröja ett tag efter förlossningen ? vecka 37 nu så räknar verkligen ner nu!

 • Stina

  Jag längtar så så mycket efter att få ut den lille ur magen. Dels för att jag anser mig själv vara usel som gravid och självklart allt som hör där till. Är i V.33 men upplever som tur är inte sammandragningar/foglossning eller svårigheter till Pw… glädja varje dag över att kunna gå i rask takt ca 1mil.
  Dock kämpar jag mer mot mitt psyke! Så att slippa de kriget längtar jag allra mest efter☺️??

  • Emma

   Åh lyllos dig! Hade så gärna velat promenera i en takt som jag blir varm – längtar! Jag förstår att du längtar ändå, men försök njuta för sen när bebben väl är ute kommer man sakna den här tiden ändå, även om den var jobbig 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.